Is benzyl alcohol slecht voor je huid?

Is benzyl alcohol slecht voor je huid?

Alcohol die niet goed is voor je huid bevindt zich in sommige cosmetica onder de noemer ‘alcohol denat’ of SD alcohol. Ook de alcoholsoorten onder de namen benzyl alcohol, ethyl alcohol, methanol en isopropyl kun je beter vermijden als ze als bovenaan de ingrediëntenlijst van je product staan.

Wat is benzyl alcohol?

Het wordt gebruikt om vaste stoffen op te lossen, om harde substanties vloeibaar te maken en om geuren te verspreiden. Naast water zijn alcoholen een bekende groep oplosmiddelen. , ontsmettingsmiddel (bacteriedodend), schoonmaakmiddel en brandstof.

Wat zijn slechte ingrediënten voor je huid?

11 foute ingrediënten in verzorgingsproducten

  • #1 – SLS en SLES. Sodium Lauryl of Sodium Laureth Sulfate.
  • #2 – Parabenen. Parabenen.
  • #3 – Phenoxyethanol. Dieprood, dat kleurt deze chemische stof.
  • #4 – Minerale oliën.
  • #5 – Aluminium.
  • #6 – Triclosan.
  • #7 – Siliconen.
  • #8 – Polyethylene glycol(en)
Lees ook:   Kan beeldformaat niet aanpassen Samsung?

Welke alcohol is goed voor je huid?

De veilige varianten van alcohol worden ook wel de vet alcoholen genoemd. Deze drogen de huid niet uit en de meest voorkomende varianten zijn cetearyl alcohol, behenyl alcohol, stearyl alcohol en cetyl alcohol. In onze webshop geven we altijd de ingrediënten van de producten netjes weer!

Is Phenoxyethanol schadelijk?

Phenoxyethanol is een chemische bacteriedodende stof die bij inademing kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel. Bij proefdieren veroorzaakte pehnoxyethanol vruchtbaarheidsproblemen en zelfs in lage dosis ontstond er huidirritatie.

Hoe slecht is alcohol voor je huid?

Door overmatig alcoholgebruik kan men een droge huid krijgen en worden rimpels zichtbaarder. Netelroos, eczeem, rosacea (couperose), acné, rhinophyma (‘bloemkoolneus’) en psoriasis worden over het algemeen niet veroorzaakt door alcoholgebruik, maar het gebruik kan de klachten wel verergeren [4,5].