Hoeveel time-outs bij basketbal?

Hoeveel time-outs bij basketbal?

HOEVEEL TIME-OUTS MAG EEN TEAM NEMEN? Voor elk team zijn de volgende aantallen time-outs mogelijk: in de eerste helft (1e en 2e periode) twee (2) time-outs. In de tweede helft (3e en 4e periode) kan ieder team drie time-outs aanvragen.

Hoe dribbel je een basketbal?

Stuur de bal met je vingertoppen, te beginnen met je dominante hand en begin te dribbelen. Het dribbelen hoor je stevig te doen, maar niet zo dat je er de controle door verliest of heel veel kracht moet gebruiken (zorg dat de bal goed is opgepompt). Laat de bal snel, maar regelmatig en gecontroleerd stuiteren.

Wat is een basketbal basket?

De basket heeft een doorsnede van 45,0 cm, hangt op een hoogte van 3,048 meter (10 feet) bevestigd aan een backboard en is voorzien van een net. Aan elk van de korte zijden van het rechthoekig basketbalveld bevindt zich een basket. Basketbal wordt zowel binnen als buiten (het zogenaamde streetbasketball of streetball) beoefend.

Lees ook:   Wat hoort er in een kinderkamer?

Wat is een basketbalveld?

Een basketbalveld is over het algemeen 28 meter lang en 15 meter breed. Een basketball is van rubber of leer. Er zijn 4 maten ballen: Maat 4 (kleinste maat): wordt gebruikt door kinderen jonger dan 8 jaar. Maat 5: wordt gebruikt door kinderen t/m 12 jaar. Maat 6. wordt gebruikt door iedereen vanaf 13 jaar.

Wat is de hoogte van de basket?

De basket hangt altijd op een hoogte van 3,05 meter (behalve in jeugdcompetities, waar de basket doorgaans op een hoogte van 2,60 meter hangt) en het middelpunt van de basket ligt op 1,575 m vanaf de achterlijn.

Wat is het doel van de basket?

Het doel van het spel is de bal te veroveren en deze door een ijzeren ring – de basket – te werpen en te verhinderen dat de tegenstander hetzelfde doet. De basket heeft een doorsnede van 45,0 cm, hangt op een hoogte van 3,048 meter (10 feet) bevestigd aan een backboard en is voorzien van een net.

Lees ook:   Wat is een Uitzettuimelvenster?