Hoeveel slangen mag je in huis hebben?

Hoeveel slangen mag je in huis hebben?

Hoeveel slangen mag je houden zonder vergunning. En hoe groot mogen deze dan zijn. BV : indien men één of meerdere slang(en) bezit van 3 meter heeft men daar dan een vergunning voor nodig.

Hoe kom je van slangen af?

Om slangen tegen te houden met behulp van een omheining, kun je grofweg drie soorten materiaal gebruiken: plastic zeil, gaas of vangnetten. Wat voor huis je ook hebt, de omheining moet doorlopen tot op de grond en de uiteinden moeten aan de onderkant naar buiten gericht zijn.

Waar leeft een ratelslang?

Ratelslangen komen vrijwel uitsluitend voor in Noord-Amerika, voornamelijk in de Verenigde Staten en Mexico. Slechts twee soorten komen zuidelijker voor in Zuid-Amerika. Ratelslangen staan bekend om de tot ratel omgevormde staartpunt.

Welke slangen kun je thuis houden?

Soorten

  • Boa constrictor (Boa constrictor)
  • Esculaapslang / Zamenis longissimus (Elaphe longissima)
  • Koningspython (Python regius)
  • Kousenbandslang (Thamnophis soorten)
  • Luipaardslang / Zamenis situla (Elaphe situla)
  • Netpython (Python reticulatus)
  • Rode rattenslang (Elaphe guttata)
  • Tijgerpython (Python molurus)

Wat moet je doen als je een slang ziet?

Blijf de slang in de gaten houden en laat hulpverlenende instanties waarschuwen. Blijf zelf op afstand. Probeer het dier niet te vangen. Blijf op meer dan 1 meter afstand van het dier.

Wat doe je als een slang je bijt?

Bel of laat 112 bellen. Volg de instructies van de meldkamercentralist. Geef het tijdstip door en de plaats van de beet op het lichaam. Vertel ook om welke slang het gaat als je dit weet.

Wat is het gevaarlijkste dier in Belgie?

Adders vallen nooit actief mensen aan, maar kunnen soms bijten bij onverwachte, bedreigende confrontatie met mensen – bv. door er vlak naast of op te trappen. Verder heb je natuurlijk wespen en bijen, waarbij het eigenlijke gevaar gekoppeld is aan de mate waarop je er mogelijk allergisch tegen reageert.

Welke slang kan je het beste als huisdier nemen?

Tijgerpython (python molurus bivittatus) Dit betekent dus wel dat er met ruimte in huis rekening moet worden gehouden. Ook is het voer wat deze slang krijgt veel groter. De tijgerpython heeft in de meeste gevallen een goedaardig karakter en zal zich redelijk goed laten hanteren.