Inhoudsopgave
Hoeveel roofmijt per m2?
Hoeveel roofmijten heeft u nodig Wij adviseren over het algemeen 250 tot 500 stuks roofmijten per vierkante meter. Na één tot twee weken is het goed om een onderhoudsdosering te geven van nogmaals 250 stuks per vierkante meter.
Hoe groot zijn roofmijten?
Ze zijn beige van kleur en maar 1 mm groot. Deze natuurlijke vijand gaat actief op zoek naar bloedmijten (bloedluizen), kippenmijten en zwarte luizen in dierenverblijven van gevogelte en knaagdieren om deze vervolgens leeg te zuigen. Gemiddeld eet een roofmijt 5 bloedmijten per dag. De roofmijt is actief vanaf 12°C.
Hoe gebruik je roofmijt?
De bloedluis wordt kort geprikt door de roofmijt, waarna deze makkelijk opgegeten wordt. Roofmijten eten alleen bloedluizen en zijn daarom veilig voor de kippen. De roofmijt beweegt zich op dezelfde manier als de bloedluis.
Hoe roofmijt uitzetten in kippenhok?
U vult deze bakjes met ongeveer 2cm vochtige potgrond en legt daarop het strooimateriaal. Deze plastic bakjes kunt u aan de zitstokken of ergens anders in het nachthok bevestigen. De roofmijten zullen door het gaatje naar buiten gaan en zich in het dierenverblijf verdelen.
Hoeveel roofmijten per plant?
Wat is de hoeveelheid roofmijten die benodigd is voor een natuurlijke bestrijding? Afhankelijk van de verwachte plaagdruk wordt gestart met een dosis van 50 tot 500 stuks roofmijten per vierkante meter. Dit gebeurt net na het (op)planten en kan zowel toegepast worden bij potgrond als volle grond.
Hoe zet je roofmijt uit?
Zo kunt u zorgvuldig en gedoseerd de roofmijten uitzetten. Mix de roofmijten niet direct met de potgrond voorafgaande aan het poten van de planten maar strooi de roofmijten uit over de grond na het poten van de planten. Geef de grond geen water 10 minuten voor en na het uitzetten van de roofmijten.
Hoe lang werken roofmijten?
Een volwassen Hypoaspis roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en is actief bij temperaturen van 10 tot 30 graden. Bij hogere of lagere temperaturen zal deze roofmijt minder actief zijn of in ruststand gaan.
Hoe snel werken roofmijten?
Een volwassen roofmijt leeft ongeveer 6 weken. Als alle bloedluizen zijn opgegeten door de roofmijten zal de hoeveelheid roofmijten langzaam verminderen, bij gebrek aan luizen eten ze elkaar op. Bij blijvend voedselgebrek (geen bloedluizen meer) sterven ze na enkele weken uit.
Kun je roofmijt zien?
Met het blote oog zijn de roofmijten vrijwel niet zichtbaar. Met een loepje kunnen we de mijten tussen de korrels zien bewegen. Het is belangrijk dat de uitzetplaatsen niet verstoord worden door de dieren.
Waar koop ik roofmijten?
Roofmijten zijn een 100% natuurlijke bestrijding voor onder andere bloedluis. Er bestaan verschillende soorten. Bij kippenhuis zijn de Dutchy’s, Anrolis en de Taurrus te koop. Deze soorten worden speciaal gekweekt om bloedluizen bij kippen te bestrijden.
Hoe herken je trips?
De zwarte, bruine of gele, transparante tripsen worden niet groter dan 2 mm en hebben kleine vleugeltjes. Als een trips volwassen is herken je ‘m vooral aan de strepen die dwars over het lijfje lopen en zijn vleugeltekening. Larven herken je aan hun gele, witachtige kleur en ze leven dicht op elkaar.
Kunnen roofmijten tegen water?
Bloedluizen kunnen niet goed tegen water, door het hok schoon te spoelen met water verwijderd u al een groot deel van de luizen.