Inhoudsopgave
Hoeveel rapporten basisschool?
Op de meeste basisscholen krijgen kinderen elk jaar 3 rapporten. Scholen bepalen zelf hoe ze dit doen. Ze kunnen per vak een cijfer geven, of in woorden beschrijven hoe het met uw kind gaat op school.
Wat is het doel van een schoolrapport?
Doel van een rapport Beweegredenen om een rapport aan leerlingen te geven zijn vaak: het communiceren van ontwikkeling naar ouders/familieleden, het inzicht geven in de eigen ontwikkeling aan de leerling en het verplicht tussentijds vastleggen van de ontwikkeling.
Wat is een goed schoolrapport?
Op het huidige rapport van leerlingen staat hoe zij presteren bij schoolse vaardigheden. Het schoolrapport geeft duidelijkheid. Maar er staat meer. Meestal is er ook terug te vinden hoe die schoolse vaardigheden tot stand komen, welke zichtbare secundaire factoren meespelen: concentratie, zelfstandigheid, plannen.
Wat heeft uw kind nodig om er een goed jaar van te maken?
Natuurlijk blijft een goede instructie heel belangrijk. In deze leerjaren krijgen de kinderen ook te maken met een nieuw vak: Engels….Wij zetten voor u de voornaamste speerpunten op een rij:
- Veiligheid en respect.
- Goed onderwijs.
- Sociaal-emotionele ontwikkeling.
- Partnerschap met ouders.
Wat is het nut van een rapport?
Een rapport is een verslaglegging van een activiteit, gebeurtenis of toestand. Dit verslag wordt, al dan niet na voorafgaand onderzoek, door één of meer rapporteur(s) gedaan aan een doelgroep, die daartoe doorgaans, maar niet noodzakelijkerwijs, de opdracht heeft gegeven of de wens uitgesproken.
Welk cijfer hoort bij goed?
(1 = zeer slecht, 2 = slecht, 3 = ruim onvoldoende, 4 = onvoldoende, 5 = twijfelachtig, 6 = voldoende, 7 = ruim voldoende, 8 = goed, 9 = zeer goed, 10 = excellent.)
Wat heeft mijn kind nodig in groep 1?
Naar groep 1: dit moet een 4-jarige kunnen
- zichzelf benoemen als ‘ik’
- gebruiken en begrijpen van het woord ‘wij’
- basisemoties onderscheiden.
- zich op zijn gemak voelen in de groep.
- om hulp vragen als dit nodig is.
- zelfstandig naar de wc gaan en zelf de billen afvegen.
- zichzelf aan- en uitkleden.
Wat heeft een kind nodig in groep 1?
Als je kind tussen de middag thuis eet heb je er in principe maar één nodig, maar een reserve beker is geen overbodige luxe. Een broodtrommel. Een fruit/koek trommeltje, deze is kleiner dan een broodtrommel en wordt gebruikt voor het ’tien uurtje’. Voor de woensdagen is zo’n klein trommeltje ook fijn.