Hoeveel procent wordt aangenomen bij Geneeskunde?

Hoeveel procent wordt aangenomen bij Geneeskunde?

In totaal zijn er 2785 opleidingsplaatsen. Er waren volgens Medisch Contact 9181 aanmeldingen via Studielink binnengekomen. 7952 deelnemers deden uiteindelijk mee aan de decentrale selectie. In Rotterdam heb je de meeste kans om aangenomen te worden (48%), in Maastricht de minste (21%).

Hoeveel mensen aangenomen Geneeskunde Leiden?

De Leidse bachelor Geneeskunde heeft dit studiejaar plaats voor 320 eerstejaarsstudenten. Ongeveer een op de drie kandidaten wordt geplaatst. Door middel van 2 selectierondes kunnen wij zien wat je in huis hebt.

Hoeveel Aanmeldingen Geneeskunde 2021 Leiden?

De belangstelling van aankomend studenten voor de geneeskundeopleiding is weer toegenomen en de kans op een plek daardoor afgenomen. 8431 kandidaten deden mee aan de decentrale selectie voor het studiejaar 2020-2021 tegenover 7952 kandidaten vorig jaar.

Hoeveel inschrijvingen leiden Geneeskunde?

Meest gekozen masters

Geneeskunde 2305 studenten 96%
Biomedical Sciences 28 studenten 1%
Health Sciences (research) 11 studenten <1%
Neuroscience (research) 5 studenten <1%
Molecular Medicine (research) 6 studenten <1%

Hoeveel mensen vallen af Geneeskunde?

Bij de meeste geneeskundefaculteiten vallen er na het begin van het studiejaar of later in de opleiding nog studenten uit. Dat varieert per faculteit tussen de 4 en 10 procent gedurende de hele opleiding, zo geven de faculteiten aan. Doorgaans is de uitval het grootste in het eerste jaar van de opleiding.

Hoeveel inschrijvingen Geneeskunde 2020?

Welke cijfers heb je nodig voor Geneeskunde?

Je 6vwo SE-cijfers tot en met 14 januari 2022 tellen verplicht mee. Het betreft de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde a of b en Nederlands. In aanvulling op de BMAT, geven deze cijfers een goed beeld van hoe je kennis ervoor staat voor de vakken die belangrijk zijn voor Geneeskunde*.