Hoeveel neven heeft Taghi?

Hoeveel neven heeft Taghi?

Volgens het OM kwam de politie er uiteindelijk in de zomer van 2021 achter dat Youssef Taghi zijn beroep als advocaat vermoedelijk misbruikte. Vanaf augustus werden in het diepste geheim ontmoetingen in de EBI en telefoongesprekken tussen de twee neven opgenomen.

Hoe heet de neef van Taghi?

DEN HAAG – Youssef T., de neef van Ridouan Taghi, is op eigen verzoek geschrapt van het tableau. Dat betekent dat hij sinds afgelopen vrijdag geen advocaat meer is, meldt minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind aan de Tweede Kamer.

Wie is Youssef t advocaat?

De voormalige strafrechtadvocaat zit sinds 8 oktober in voorarrest, omdat hij als boodschapper zou hebben gefungeerd voor zijn criminele neef, Ridouan Taghi. Die zat op dat moment vast in de EBI in Vught. Weerwind wijst de Kamer in zijn brief op het feit dat Taghi pas nu formeel op non-actief staat als advocaat.

Waar is Ridouan Taghi?

Waar verblijft Ridouan Taghi? De Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught is een gevangenis in een gevangenis, bestemd voor extreem vluchtgevaarlijke misdadigers en terroristen.

Wie verdedigt Taghi?

Weski verdedigt onder anderen hoofdverdachte Ridouan Taghi. Meerdere advocaten sloten bij het wrakingsverzoek aan.

Hoeveel advocaten mag de verdachte kiezen?

Volgens de wet heeft een verdachte recht op een advocaat. U mag zich door een of meerdere advocaten laten bijstaan. U moet door politie en justitie ook zoveel mogelijk in de gelegenheid worden gesteld om contact en overleg met uw advocaat te hebben.

Wie is Jaouad F?

(neef Taghi) in beeld bij moord op advocaat Wiersum. In het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum is ook een in Marokko gearresteerde neef van Ridouan Taghi in beeld bij de politie en justitie.

Waar komt Inez Weski vandaan?

Inez Natali Weski (Rotterdam, 1955) is een Nederlands strafpleiter.