Hoeveel Nederlanders waren fout in de oorlog?

Hoeveel Nederlanders waren fout in de oorlog?

Dit archief beslaat vier strekkende kilometer en bevat naar schatting 540.000 dossiers van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog “fout” waren. De dossiers lagen vijftig jaar opgeslagen bij het ministerie van Justitie tot ze in het jaar 2000 werden overgeheveld naar het Nationaal Archief in Den Haag.

Wie hebben er gevochten op de Grebbeberg?

382 Nederlandse soldaten kwamen om bij de Slag om de Grebbeberg, tegenover 259 Duitse militairen. Meer informatie over de herdenkingen staat hier.

Was mijn opa fout in de oorlog?

De grootvader van Bettina Drion was tijdens de oorlog actief als NSB’er. Toen ze daar achterkwam was dat een enorme schok, tot die tijd wist ze alleen dat hij tijdens de oorlog gestorven was. Het bleek dat hij ter dood was veroordeeld als landverrader. “Het was enorm schrikken toen ik hoorde wat er gebeurd was.”

Hoeveel Nederlanders in Duitse dienst?

Veel van deze troepen zijn ingezet aan het oostfront. In totaal hebben ongeveer 23.000 Nederlanders dienst genomen in Duitse militaire dienst. Dit is meer dan in andere bezette landen in West-Europa. Ongeveer 7.000 Nederlanders komen aan het oostfront om het leven.

Hoeveel Nederlanders zaten in het verzet?

Hoeveel mensen precies actief waren in het verzet tegen de Duitsers is moeilijk te bepalen. Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat zo’n 45.000 mensen in het georganiseerde verzet zaten, waarvan aan het eind van de oorlog nog zo’n 35.000 in leven waren.

Wat is er gebeurd op de Grebbeberg?

De Slag om de Grebbeberg (11 mei – 13 mei 1940) is een episode tijdens de Duitse inval in Nederland, die werd gekenmerkt door hevige en bloedige gevechten. Een Duitse legermacht van ongeveer 23.000 man probeerde bij de Grebbeberg ten oosten van Rhenen door de Grebbelinie te breken.

Waren mijn voorouders fout in de oorlog?

Dit vooronderzoek is gratis. Je moet daarvoor wel een account aanmaken bij het Nationaal Archief. . In het CABR archief zitten de gegevens van ruim 300.000 Nederlanders waar na de Tweede Wereldoorlog onderzoek is verricht om te kijken of ze fout waren geweest.