Hoeveel moet de temperatuur en de druk zijn in de verdamper voor een airco?
De temperatuur van de compressor mag de 90 °C niet overschrijden: de olie kan gaan koken; Een temperatuurverschil van 30 °C tussen de in- en uitgang van de condensor is in orde. Een lagere temperatuur kan door een slechte doorgang in de condensor komen, waardoor hij minder goed werkt.
Hoeveel druk zit er in een airco?
In elke auto met airco zit een hoeveelheid van tussen de 350 en de 800 gram koudemiddel. Het koudemiddel wordt door de compressor (1) in gasvorm naar de condensor (3) gepompt. Hierdoor krijgt het gas een hoge druk (10 – 25 bar). In de condensor wordt het gas, wat onder hoge druk staat, afgekoeld door de ventilator (4).
Wat is Condensatiedruk?
De condensor zorgt ervoor dat de warmte uit het samengeperste gas afgevoerd wordt naar de omgeving waardoor het gas weer vloeibaar wordt. De temperatuur tijdens het condenseren moet dus hoger zijn dan de omgevingstemperatuur. Hierbij blijft de druk, condensatiedruk genoemd, onveranderd hoog.
Hoe meet ik onderkoeling?
De onderkoeling meten is bij een systeem met capillaire inspuiting of een DX-systeem zonder vloeistofvoorraadvat een handige manier om de vulling te controleren. Als de oververhitting goed is en er iets aan onderkoeling is, dan is het systeem goed gevuld. Is er veel onderkoeling, dan is het systeem overvuld.
Hoeveel bar airco afpersen?
Leeg het aircosysteem en vul het vervolgens met maximaal 12 bar stikstof. Controleer minimaal vijf en maximaal tien minuten of de druk in het systeem gelijk blijft. Een eventuele lekkage kun je herkennen aan een sissend geluid van de stikstof die uit het systeem ontsnapt.
Hoe lager de Condensatiedruk?
Bij het verlagen van de condensatiedruk of het verhogen van de zuigdruk ten opzichte van de ontwerpcondities zal de verschildruk over het expansieventielventiel of vlotter kleiner worden. Door de lagere verschildruk zal de capaciteit van deze ventielen of vlotters verlagen.
Wat is een Glide Koeltechniek?
Met de term wordt een mengsel van minstens twee stoffen aangeduid waarvan de dampfase dezelfde samenstelling heeft als de vloeistoffase.