Hoeveel minder hypotheek door persoonlijke lening?

Hoeveel minder hypotheek door persoonlijke lening?

Hoeveel invloed heeft een lening op je hypotheek? Niet elke lening telt even zwaar mee bij je hypotheekaanvraag. Voor de meeste leningen geldt dat de hypotheekverstrekker 2 procent van het totale leenbedrag aftrekt van het bedrag dat je maandelijks mag besteden aan je hypotheek.

Hoeveel geld kan ik lenen naast mijn hypotheek?

In 2020 is de maximale hypotheek vastgesteld op 100%. Het is daarom niet mogelijk om meer te lenen bij de bank dan de kostprijs van de woning.

Welke schulden worden mee voor hypotheek?

BKR-geregistreerde schulden zijn leningen die bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) geregistreerd staan. Dat zijn alle leningen van meer dan 250 euro en met een looptijd langer dan een maand. Ook een creditcard, doorlopend krediet en roodstand worden geregistreerd.

Kan ik een persoonlijke lening aflossen met een hypotheek?

Persoonlijke lening aflossen met een hypotheek. In principe is het mogelijk om een persoonlijke lening of een krediet (gedeeltelijk) af te lossen met het hypotheekbedrag dat je leent. Over het algemeen is de hypotheekrente lager dan de rente over een persoonlijke lening. In dat geval zul je dus voordeliger uit zijn.

Lees ook:   Waar wordt Voetbal Vrouwen uitgezonden?

Waarom samenvoegen van leningen en hypotheek?

Door leningen samen te voegen vermindert niet de hoogte van de totale lening, maar kunt u meestal wel een goedkopere lening afsluiten. Zo worden de leningen beter betaalbaar waardoor er ook geld is om af te lossen. Indirect leidt het samenvoegen van lening en hypotheek zo tot een vermindering van de schulden.

Is hypothecaire lening aftrekbaar?

Een reden hiervoor kan zijn dat je een lagere rente betaalt over de hypothecaire lening dan over de persoonlijke lening waardoor je maandelijkse lasten lager worden. De rente die je over dit (extra) hypotheekdeel betaalt is niet aftrekbaar, tenzij het krediet is opgenomen voor een verbouwing.