Hoeveel mg modafinil per dag?

Hoeveel mg modafinil per dag?

Volwassenen. Aanbevolen startdosering 200 mg per dag. Bij onvoldoende reactie op eerste dosis van 200 mg verhogen tot 400 mg per dag. Bij ouderen (> 65 jaar): begindosering 100 mg per dag.

Is modafinil verslavend?

Modafinil lijkt geen lichamelijke verslaving te veroorzaken. Dit houdt in dat er geen gewenning ontstaat: je lichaam heeft niet steeds meer werkzame stof nodig om dezelfde effecten te ervaren. Ook ontstaan er geen ontwenningsverschijnselen wanneer het gebruik van modafinil na langere tijd wordt gestopt.

Is modafinil illegaal?

Het geneesmiddel modafinil mag alleen op recept verstrekt worden bij de apotheek. Maar in nieuwe cijfers over illegale geneesmiddelen, die RTL Nieuws als eerste heeft ingezien, blijkt dat het middel opvallend vaak wordt onderschept door de douane. Het gaat om bijna 400 meldingen in twee jaar tijd.

Is modafinil amfetamine?

“Modafinil is geen amfetamine, maar de effecten zijn wel gelijkaardig. Je voelt je opgepept en dat gaat vaak gepaard met nervositeit, slapeloosheid, een droge mond en hartkloppingen.”

Is Modalim een statine?

Modalim is bestemd als toevoeging aan een dieet met laag vetgehalte of andere niet-medische behandelingen, zoals lichaamsbeweging en gewichtsvermindering, om het vetgehalte in het bloed te verlagen. In het bijzonder als een statine (een andere groep cholesterolverlagers) ongeschikt is of niet wordt verdragen.

Wat zit er in modafinil?

Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof in dit middel is modafinil. Elke tablet bevat 100 mg modafinil. De andere stoffen in dit middel zijn: lactosemonohydraat, maïszetmeel, croscarmellosenatrium (E468), aluminiummagnesiumsilicaat, povidon K 90 (E1201), talk (E553b), magnesiumstearaat (E572).

Is modafinil schadelijk?

Dit medicijn kan bijwerkingen veroorzaken, zoals nervositeit, duizeligheid, verwardheid, wazig zien en (een enkele keer) slaperigheid. Heeft u hier last van? Dan mag u niet autorijden. Het kan gevaarlijk zijn aan het verkeer deel te nemen zo lang u last heeft van deze bijwerkingen.

Wat zit er in een Studeerpil?

Volgens de website van de Studeerpil zorgt het product voor een mentale topprestatie op momenten waarop dat nodig is, zoals tijdens de examenperiode….Het bevat 7 hoofdbestanddelen:

  • rozewortel (Rhodiola rosea);
  • acetyl-L-carnitine;
  • L-theanine;
  • cafeïne;
  • vitamine B6;
  • N-acetyl-L-tyrosine;
  • fluweelboon (Mucuna pruriens).

Wat doet Provigil?

Het werkzame bestanddeel in Provigil is modafinil. Provigil wordt gebruikt door volwassenen om overmatige slaperigheid te behandelen als gevolg van narcolepsie. Narcolepsie is een probleem waarbij je je overdag extreem slaperig voelt. Ook kun je slaapaanvallen krijgen, waarbij je plotseling in slaap valt.