Hoeveel mensen overlijden door een val?

Hoeveel mensen overlijden door een val?

In 2018 overleden 714 inwoners van Nederland door een laat gevolg van een val, van wie 60 procent bij de val een heup had gebroken. Deze personen zijn meer dan dertig dagen na de val aan complicaties overleden (en niet inbegrepen bij de 4 628 overledenen door accidentele val).

Hoeveel mensen vallen er per jaar?

Het aantal dodelijke valaccidenten in 2018 is gestegen. Driekwart van de slachtoffers was tachtig jaar of ouder. In 2018 zijn 4.628 inwoners van Nederland overleden door een val. Dit is een stijging van bijna 600 ten opzichte van 2017.

Hoeveel mensen vallen er per dag?

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in 2018 gemiddeld bijna dertien mensen per dag stierven na een ongelukkige val. Het jaar ervoor waren dat er nog elf per dag; in 2014 waren het er acht. In totaal waren er vorig jaar 4628 ongevallen door een val.

Lees ook:   Wat lijkt op sering?

Wat is de hoogste val ooit overleefd?

In 1985 werd Vulovic opgenomen in het Guinness Book of Records als overlevende van de hoogste val zonder parachute: 10.160 meter. Bij de omschrijving van haar record staat dat ze eigenlijk niet eens aan boord had moeten zijn van de vlucht: ze was verward met een andere stewardess met dezelfde voornaam.

Kan je een val van 30 meter overleven?

Mensen overleven slechts zeer zelden een val van een hoogte van 30 meter of hoger, en zelfs als het gaat om hoogtes van 6 tot 9 meter. Het is altijd beter om gewoon helemaal niet te vallen.

Waar overlijden mensen aan?

Onder ouderen nam de sterfte aan kanker, hart- en vaatziekten, psychische stoornissen en ziekten van het zenuwstelsel, en ziekten van de ademhalingsorganen, gedurende 2020 af. Onder mensen jonger dan 50 jaar was een kleine toename in de sterfte aan hart- en vaatziekten en aan kanker te zien.

Lees ook:   Hoe kan ik het beste pruimen bewaren?

Waar vinden de meeste valincidenten onder ouderen plaats?

Er wordt op alle momenten van de dag gevallen, maar het meest tussen 14.00 en 22.00 uur. De meeste valincidenten gebeuren in de slaapkamer, gevolgd door de woonkamer.