Hoeveel mensen melden zich aan voor Rijkstraineeship?

Hoeveel mensen melden zich aan voor Rijkstraineeship?

Een rijkstrainee is geen stagiair, maar gaat gewoon fulltime aan het werk, mag verantwoordelijke taken uitvoeren en verdient per maand 2.300 euro bruto. Dit jaar meldden zo’n 1700 verse academici zich aan voor het programma. De selectieprocedure duurt nog tot eind juni.

Hoe wordt je Rijkstrainee?

Als trainee krijg je eerst een introductie bij het ministerie waar je komt te werken. Verder volg je de rijkstrainee-opleiding, verspreid over je traineeperiode, maar met het accent op het 1e jaar. In totaal gaat het om ongeveer 30 lesdagen.

Waar moet ik beginnen met werk zoeken?

Bij de intermediairs neemt Vacant de eerste plek in. Werk.nl volgt op de tweede plek. Ook Jobbird, Werkzoeken.nl en Jobsonline staan weer in de top 10. Opvallend is dat Nationale Vacaturebank op de achtste plek een stuk minder populair is onder intermediairs dan werkgevers, waar deze op plek twee te vinden is.

Hoeveel verdient een Rijkstrainee?

Het startsalaris is voor alle rijkstrainees gelijk en bedraagt € 2.396,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden: Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand.

Is het de of het traineeship?

Is het de of het traineeship In de Nederlandse taal gebruiken wij het traineeship.

Wat verdien je als Rijkstrainee?

Salarisomschrijving: Het startsalaris is voor alle rijkstrainees gelijk en bedraagt € 2.396,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden: Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand.

Waarom een traineeship doen?

Een groot voordeel van een traineeship is dat je naast het werken blijft doorleren. Je zult doorgaans tussen de 10 en 15 procent van je traineeship besteden aan het volgen van een opleidingstraject. De opleiding bestaat uit kennis- en vaardigheidstrainingen van experts binnen en buiten het bedrijf.

Waarom werken bij de overheid?

Werken bij de overheid. Als u zich ten dienste wilt stellen van de samenleving, dan is een openbare functie misschien iets voor u. De overheid is een aantrekkelijke werkgever omdat zij: toegankelijk is voor mensen met allerlei opleidingen en studieniveaus. erg uiteenlopende functies biedt, in allerlei verschillende gebieden.

Hoe maakt de overheid deel uit van de overheid?

In totaal maken meer dan 1.600 organisaties en instanties deel uit van de overheid, waaronder 12 ministeries, 12 provincies en zo’n 400 gemeenten. De Rijksoverheid is onderdeel van de overheid, en bestaat onder andere uit onze 12 ministeries in Den Haag, de uitvoerende diensten die onder deze ministeries vallen en de Hoge Colleges van Staat.

Wat zijn de overheden van de overheid?

Zo bestaat de totale overheid uit de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. Deze overheden nemen op tal van terreinen maatregelen, vaardigen wetten uit en zien toe op de naleving ervan. In totaal maken meer dan 1.600 organisaties en instanties deel uit van de overheid, waaronder 12 ministeries, 12 provincies en zo’n 400 gemeenten.

Wat is de hoogste overheid?

Een overheid is het hoogste bevoegd gezag op een bepaald territorium of grondgebied. Zo bestaat de totale overheid uit de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. Deze overheden nemen op tal van terreinen maatregelen, vaardigen wetten uit en zien toe op de naleving ervan.