Hoeveel mensen hebben last van stress?

Hoeveel mensen hebben last van stress?

Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (88%) ervaart stress in het dagelijks leven, met name in de donkere maanden. Slechts iets meer dan de helft onderneemt hierop actie. Dit blijkt uit onderzoek van Agis Zorgverzekeringen.

Hoeveel mensen ervaren werkdruk?

Volgens de jaarlijkse analyse van TNO op basis van de Werkgevers Enquête Arbeid en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden hadden vorig jaar 1,3 miljoen Nederlanders gezondheidsklachten door hoge werkdruk.

Hoeveel mensen zijn er overspannen?

Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking in Nederland burn out klachten en symptomen. De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen, dit betekent dat circa 1,3 miljoen mensen te maken hebben met burn out gerelateerde klachten.

Hoeveel mensen worden overspannen?

In 2020 hadden 1,2 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten, zo blijkt uit cijfers van TNO.

Lees ook:   Welke zorgprofessionals mogen een indicatie stellen?

Welke sector meeste burn out?

De onderwijssector staat bovenaan als we kijken naar het percentage medewerkers met een burn-out. De industriële sector komt op twee.

Hoeveel mensen hebben werkdruk?

In 2019 gaf 17% van alle werknemers aan burn-outklachten te hebben (bekijk de regionale cijfers). Dat komt neer op 1,3 miljoen mensen, net zo veel als in 2018. De kosten van werkdruk en werkstress blijven ook hoog. In 2018 – het meest recente jaar waarover de kosten bekend zijn – liepen deze op tot 3,1 miljard euro.

Welk land heeft de meeste burn outs?

De landen Luxemburg, Slovenië en Frankrijk scoren het hoogst op burn-out. De vijf landen die lid willen worden van de EU – Albanië, Macedonië, Montenegro, Servië en Turkije – scoren allemaal nog hoger.

Hoeveel burn outs in Belgie?

Op 31 december 2020 telde ons land 111.732 mensen die erkend zijn in invaliditeit als gevolg van burn-out of depressie. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) waarover La Libre Belgique maandag bericht.

Lees ook:   Wat is onherstelbare?