Hoeveel krijg je terug betaald van een beugel?

Hoeveel krijg je terug betaald van een beugel?

Misschien sprak je al met de tandarts over een beugel voor je kind(eren)? Hier vind je het hoe en waarom van orthodontie. Welke kosten krijg je terugbetaald? Naast de wettelijke ziekteverzekering geeft CM je een extra tegemoetkoming tot 1.050 euro.

Hoeveel kost Invisalign in Belgie?

De prijs voor de behandeling met een Invisalign® beugel ligt tussen € 1.850,- en € 3.150,- De prijs is afhankelijk van de behandeling die nodig is om het door jou gewenste eindresultaat te bereiken. Wij zorgen voor een tandheelkundig verantwoord eindresultaat.

Wat zijn de kosten van Invisalign?

De kosten van een Invisalign behandeling

Invisalign Aantal aligners Richtprijs
Invisalign i7 Maximaal 7 aligners per kaak Tussen 1.000 en 1.700 euro
Invisalign Lite Maximaal 14 aligners per kaak Tussen 1.400 en 2.500 euro
Invisalign Full Totale behandeling ongeacht aantal aligners Tussen 2.300 en 3.800 euro

Hoe duur is een onzichtbare beugel?

Kosten onzichtbare beugel van Invisalign De totale kosten van de Invisalign behandeling zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Gemiddeld kost de behandeling tussen 2680 en 3650 euro. De kosten voor de intake bij onze Invisalign consultant bedraagt ongeveer 200 euro.

Welke verzekering vergoed een beugel voor volwassenen?

Orthodontie vanaf de leeftijd van 18 jaar wordt alleen in uitzonderlijke gevallen en medische indicaties vergoed vanuit de basisverzekering….IZA.

Naam verzekering Vergoeding maand
IZA Extra Zorg 3 100% tot € 750 (eenmalig) € 47,65
Classic Comfort 80% tot € 300 (eenmalig) € 57,40

Wat wordt terugbetaald door CM?

Vrijwel alle dringende medische kosten worden terugbetaald indien je vakantiebestemming gedekt is door de CM-reisbijstand. Per dossier en per rechthebbende geldt een franchise van 60 euro (25 euro voor leden met verhoogde tegemoetkoming). In de terugbetaling zit steeds een extra CM-tegemoetkoming.

Hoeveel kost beugel per maand?

Beugels (Orthodontie)

Code Beschrijving Prijs in euro’s
F471A* Plaatsen beugel categorie 7 (vacuüm gevormd) 580,46
F511A Beugelconsult per maand categorie 1 30,62
F512A Beugelconsult per maand categorie 2 30,62
F513A Beugelconsult per maand categorie 3 30,62

Hoe duur zijn Aligners?

Tot maximaal 14 aligners(beugels) per kaak: 1400-2500 euro. Totaal behandeling ongeacht het aantal aligners 2300-3800 euro. De exacte kosten van je Invisalign-behandeling zijn afhankelijk van: De complexiteit van jouw behandeling.

Hoe duur zijn aligners?

Kan ik overstappen naar een andere orthodontist?

Veranderen van tandarts of orthodontist is mogelijk, zolang de onderbreking niet langer duurt dan zes maanden. Bovenop de terugbetaling door de ziekteverzekering, geeft CM een extra tegemoetkoming.

Hoe werkt vergoeding orthodontie?

Orthodontie (een beugel) wordt tot de leeftijd van 18 jaar alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering, zoals bij een schisis (hazenlip). Normaliter dien je de behandeling dus zelf te betalen of wordt deze gedekt door een afgesloten aanvullende zorgverzekering.

Hoeveel kost een beugel voor 14 jarige?

Volgens de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten betaal je voor een traject met een uitneembare beugel gemiddeld zo’n 1.400 en voor een vaste beugel circa 2.300 euro. Maar het kan ook een stuk duurder uitvallen: kosten tot 3.000 euro zijn geen uitzondering.

Wat is de terugbetaling van de orthodontische behandeling?

CM betaalt voor de orthodontische behandeling van je kind 370 euro terug: 185 euro bij het begin van de behandeling. 185 euro na de achttiende behandeling of na het voltooien van de behandeling. Deze tegemoetkoming komt bovenop de terugbetaling door de ziekteverzekering.

Wanneer wordt een orthodontie vergoed?

Orthodontie (een beugel) wordt tot de leeftijd van 18 jaar alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering, zoals bij een schisis (hazenlip). Normaliter dien je de behandeling dus zelf te betalen of wordt deze gedekt door een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Hieronder zie

Wat kost een regelmatige orthodontische behandeling?

Het CM-voordeel voor een regelmatige orthodontische behandeling Bovenop de terugbetaling door de verplichte ziekteverzekering geeft CM je een aanvullende tegemoetkoming. 185 euro bij de start en 185 euro na de achttiende (maand)behandeling of na het voltooien van de behandeling.

Wat is de tegemoetkoming voor klassieke orthodontie?

Orthodontie | CM. Vanuit de ziekteverzekering zijn er twee tegemoetkomingen voor orthodontische behandelingen: voor kinderen jonger dan negen jaar (vroege orthodontie); voor jongeren tot 22 jaar (klassieke of regelmatige orthodontie). Bovenop de tegemoetkoming voor klassieke orthodontie ontvang je als CM-lid nog een extra CM-tegemoetkoming.