Hoeveel kost een stage 1 tune?

Hoeveel kost een stage 1 tune?

CHIPTUNING STAGE 1 NU VAN 400,- VOOR 200,- INCL. BTW.

Hoeveel kost chip tuning?

Een goede stage 1 chiptuning kost tussen de 200 en 400 euro. Onder de 200 euro is het lastig om goede tuning te doen, aangezien er 2 tot 4 uur duurt om uit te voeren. Ook is er specialistische kennis nodig om goede chiptuning uit te voeren. Je kunt chippen met een goedkoop OBD stekertje uit china.

Wat kost Stage 3 tuning?

Audi

A3 / A4 1.9 TDI PD 90/105/115 pk
Stage Vermogen Prijs
Stage 1 Chiptuning 140pk € 325,-
Stage 2 Grotere turbo, custom downpipe, chip op maat 160pk € 1950,-
Stage 3 Grotere turbo, grotere verstuivers, vliegwiel + koppeling, turbodruksensor, VVT custom made downpipe, chip op maat 190pk € 3750,-

Hoeveel pk krijg je meer met tuning?

Hoeveel meer vermogen / koppel krijg ik erbij? Pro Car Tuning stemt met behulp van chiptuning de parameters/kernvelden opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij turbomotoren van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht/Nm) en vermogen (Pk).

Hoe lang duurt Stage 1 tunen?

Een stage1 chiptuning duurt voor de meeste auto’s 1 a 2 uur. Een stage1+ en stage2 chiptuning duurt gemiddeld 3 a 4 uur. Aanpassingen van de DSG / S-tronic tuning valt binnen de tijdsopgave van de motortuning. Tuningen van deze merken dienen altijd minimaal één dag neergezet en achtergelaten te worden.

Wat is tuning Stage 1?

Stage 1. Stage1 chiptuning is de voordeligste manier om zonder grote ingrepen en kosten meer trekkracht en vermogen uit uw auto te halen. Dit wordt gedaan door de software van de motorccomputer (ECU) aan te passen. Deze software-aanpassing is zeer specialistisch en vereist veel kennis van de techniek onder de motorkap.

Hoeveel zuiniger na chiptuning?

Over het algemeen wordt de motor na chiptuning zo’n 5 – 10% zuiniger. Een voorwaarde hiervoor is wel dat dezelfde rijstijl als voor de chiptuning toegepast wordt. Het probleem hier is vaak dat wanneer de motor meer vermogen krijgt(en dat gebeurt bij chiptuning), dat dat extra vermogen ook gebruikt gaat worden.

Hoeveel sneller na chiptuning?

Moderne turbomotoren worden aangestuurd door een ECU (Electronic Control Unit, of motorregelapparaat). Door in deze ECU aangepaste software te plaatsen waarin de hoeveelheid brandstof, turbodruk en inspuiting is aangepast, is 25 – 30% toename van het vermogen mogelijk.

Wat is Stage 3 chiptuning?

Stage 3 chiptuning bij Ecu-Soft is een geavanceerde manier van het tunen van je auto. Er stroomt door bijvoorbeeld het plaatsen van een grotere turbo meer koele lucht naar de motor waardoor het vermogen van de motor nog verder wordt verbeterd dan bij stage 1 of stage 2 chiptuning.

Wat is Stage 4 tuning?

De laatste stap is Stage 4 tuning. Hierbij maken we een zg. Forged motor. Dit betekent dat de motor wordt voorzien van gesmede zuigers en drijfstangen, en een aangepaste cilinderkop met speciale nokkenassen.

Hoeveel pk erbij?

Hoeveel pk krijgt mijn auto er bij na chiptuning? Dit is sterk afhankelijk van de gemonteerde motor en de aanwezige reserves van de auto. Bij sommige auto’s houdt het bij 15 pk helemaal op, maar er zijn voertuigen bij waar we met onze chiptuning vermogenswinsten halen van wel 70, 80 pk.

Wat is Stage 2 tuning?

Met chiptuning stage 2 kunt u het maximale vermogen uit uw auto halen. Deze stage is vergelijkbaar met stage 1+. U kiest voor stage 2 als u een voertuig met motorupgrades heeft. Hiermee bedoelen wij aanpassingen als een turbo of een downpipe.