Hoeveel kost een staafje in je arm?

Hoeveel kost een staafje in je arm?

Een anticonceptiestaafje kost tussen de €120,00 en €140,00. Dit zijn de kosten voor het staafje en het plaatsen door de huisarts. Dit moet je in 1 keer betalen, maar je bent dan ook 3 jaar beschermd.

Hoe werkt een staafje in je arm?

Elke dag geeft IMPLANON NXT een hele kleine hoeveelheid van het progestageen etonogestrel af aan je lichaam. Het hormoon werkt vervolgens als een soort stoorzender voor de klier in je hersenen. Het signaal dat deze klier elke maand naar je eierstokken zendt komt dan ook niet aan. Gevolg is dat er geen eicel vrijkomt.

Wat kost het plaatsen van een Implanon?

Kosten. De Implanon kost ongeveer € 132,00. Vanaf januari 2011 worden de anticonceptiemiddelen voor vrouwen ouder dan 21 jaar niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering wordt de Implanon vaak wel vergoed.

Hoeveel Hormoonstaafje?

Het hormoonstaafje voorkomt zwangerschap heel goed. De kans dat je toch zwanger wordt met het hormoonstaafje is heel klein. Van de 1000 vrouwen met een hormoonstaafje, worden er minder dan 5 per jaar toch zwanger. Het hormoonstaafje voorkomt niet dat je een soa krijgt.

Waar kan je een Hormoonstaafje kopen?

Waar kan je het krijgen? Voor het plaatsen van het hormoonstaafje ga je naar een ervaren arts. Vraag of jouw huisarts dit kan doen.

Hoe veilig is een staafje?

Het hormoonstaafje is erg betrouwbaar. Dit betekent dat de kans dat je toch zwanger wordt bij gebruik van het hormoonstaafje heel klein is: van de 10.000 vrouwen met het hormoonstaafje worden er ongeveer 5 per jaar alsnog zwanger. Belangrijk om te weten: het hormoonstaafje beschermt je niet tegen soa’s.

Kun je met een Implanon ongesteld worden?

Het staafje blijft ongeveer 3 jaar werken. Uw menstruatie kan onregelmatig worden, wegblijven of zeer lang duren. Raadpleeg uw arts als het bloedverlies meerdere weken duurt. De arts kan het staafje dan verwijderen.