Hoeveel korting kan een autoverkoper geven?

Hoeveel korting kan een autoverkoper geven?

Als je uitgaat van de aankoop van een nieuwe auto, exclusief inruil, dan liggen de maximale kortingen meestal rond de 8%. Doorgaans is dit net iets boven de inkoopprijs zodat de dealer ook nog een klein stukje marge (winst) aan overhoudt.

Hoeveel korting op catalogusprijs auto?

Gemiddeld mag u rekenen op 8 à 15 procent korting op de catalogusprijs. Sommige premiummerken geven minder, maar bij de volumespelers kan het zelfs meer zijn. Uiteraard krijgt u meer korting op een model dat het einde van zijn carrière nadert, dan op een auto die nog maar net op de markt is verschenen.

Wat is overnamepremie auto?

Een overnamepremie is eigenlijk een soort korting die u krijgt op de aankoop van uw nieuwe auto in ruil voor uw oude auto. Dat heeft als voordeel dat u meteen van uw oude auto af bent en wat uitspaart op de aankoop van uw nieuwe auto.

Wat is de winst op een nieuwe auto?

In de praktijk blijkt dat wel tegen te vallen, de meeste nieuwe auto’s hebben een marge die tussen de 5 en 8% ligt. Bij kleinere auto’s is die marge zelfs kleiner, bij duurdere auto’s liggen meer mogelijkheden.

Hoeveel korting op 2e hands auto zonder inruil?

Weet je niet hoeveel onderhandelingsruimte er is? Bedenk dat het redelijk normaal is dat je 8 tot 10 procent van de verkoopprijs af probeert te krijgen. Zeker als je geen auto inruilt, is het normaal om korting te krijgen.

Hoeveel bedraagt overnamepremie?

De overnamepremie van je auto varieert meestal tussen de 500 euro en 4.000 euro. Hoe je in jouw geval de recyclagepremie van je auto kan berekenen? Simpel gezegd gaat dat niet zelf.

Hoe gaat het als je je auto inruilt?

Op basis van de staat van uw auto, krijgt u vervolgens een inruilwaarde van de dealer. Deze inruilwaarde wordt van de aankoopprijs van de occasion af gehaald, zodat u korting krijgt op uw nieuwe auto. En is uw oude wagen nog veel waard, dan kunt u uw occasion zelfs bijna gratis of helemaal voor niets meenemen.

Hoeveel kun je van een auto afkrijgen?

Acht tot tien procent afpraten van de prijs van de occasion in kwestie is redelijk; erboven zal een verkoper niet snel met je meegaan. Behalve over de prijs kun je ook onderhandelen over extra’s.

Is een auto goedkoper zonder inruil?

Bij het onderhandelen over de prijs van een auto zonder inruil is de belangrijkste wetenschap: dat er altijd meer van de prijs af kan wanneer je niets in te ruilen hebt. Daarnaast moet je altijd proberen om de verkoper als eerste een prijs te laten noemen.