Hoeveel jaar is een graduaat?

Hoeveel jaar is een graduaat?

Een graduaat duurt standaard twee of drie jaar, maar je kan je opleiding ook over een langere periode spreiden. Zo kan je je job combineren met studeren. Wanneer je afstudeert ontvang je een graduaatsdiploma. Dat diploma is erkend op de arbeidsmarkt.

Heb je leerkrediet nodig voor graduaat?

Tip: voor een graduaatsopleiding heb je geen leerkrediet nodig. Stel dat door een verkeerde studiekeuze je leerkrediet is geslonken, dan kan je met een graduaat alsnog het hoger onderwijs in stappen. Heb je daarna de smaak van het studeren te pakken? Dan kan je doorstromen naar een verkorte bacheloropleiding.

Hoe lang duurt een graduaat?

Een graduaat telt doorgaans 120 studiepunten. In een voltijds programma leg je 60 studiepunten per jaar af, dus dat betekent dat je al na twee jaar met je diploma naar de arbeidsmarkt kan trekken. De meeste bacheloropleidingen bestaan uit 180 studiepunten, en leg je dus in minimaal drie jaar af.

Wat na graduaat programmeren?

Na je graduaat programmeren kan je aan HOGENT in 2 jaar een bachelordiploma behalen via een verkort traject toegepaste informatica. Op 4 jaar tijd kan je dus een graduaatsdiploma en een bachelordiploma behalen.

Hoeveel verdient een graduaat programmeur?

Veel programmeurs verdienen tussen de 2000 en 4000 euro per maand, maar er zijn er evengoed die tussen de 1000 en 2000 verdienen. Een kleine minderheid verdient dan weer meer dan 5000 euro – ongeveer 11 procent – en in de meest uitzonderlijke gevallen loopt dat maandelijkse bedrag zelfs op tot 15000 euro.

Hoeveel verdient een startende bachelor?

Als starter met een bachelordiploma verdien je in Belgiƫ gemiddeld tussen 1.750 euro en 2.000 euro bruto. Iemand met een masterdiploma mag van zijn eerste loon tussen 2.000 en 2.250 euro bruto verwachten. Extralegale voordelen: Naast je loon maak je ook nog kans op extralegale voordelen.