Hoeveel insuline per maaltijd?

Hoeveel insuline per maaltijd?

Om de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden, is het van belang de hoeveelheid insuline aan te passen aan de hoeveelheid koolhydraten van een maaltijd. Dit noemt men de koolhydraatratio (KH-ratio). De KH-ratio geeft aan hoeveel gram koolhydraten verwerkt worden door 1 eenheid (ultra) kortwerkende insuline.

Hoe bereken je hoeveel insuline je nodig hebt?

Hoe wordt de Kh-ratio berekend? 50 gram Kh bij ontbijt en 5 eenheden insuline –> Kh-ratio = 50 gedeeld door 5 = 10. De ratio is 1 op 10 (1:10). Dit betekent dat voor elke 10 gram Kh er 1 EH kortwerkende insuline gespoten of gebolust moet worden.

Hoeveel eenheden Lantus per keer?

De absorptie door het lichaam gaat beter als de insuline wordt toegediend in een kleine dosis. Ook werkt het dan efficiƫnter en beter voorspelbaar. Daarom is het advies doseringen boven de 40 tot 50 eenheden per keer, in twee injecties, direct achter elkaar op verschillende plekken te spuiten.

Hoeveel eenheden insuline per mL?

Iedere IE is 0,01 mL.

Hoeveel insuline bevat 1 ml uit een flacon?

Actrapid injectieflacon (100 internationale eenheden/ml) 1 injectieflacon bevat 10 ml equivalent aan 1.000 internationale eenheden. 1 ml oplossing bevat 100 internationale eenheden humane insuline* (equivalent aan 3,5 mg). Actrapid Penfill 1 patroon bevat 3 ml equivalent aan 300 internationale eenheden.

Is NovoRapid en Aspart hetzelfde?

NovoRapid is een oplossing voor injectie die de werkzame stof insuline aspart bevat. Het is verkrijgbaar in flacons, patronen (PenFill) en in voorgevulde pennen (FlexPen, FlexTouch en InnoLet).

Hoe berekenen insuline een milliliter?

Tips als voorbereiding op insuline berekenen. Bij insuline berekenen is het altijd goed om in het achterhoofd te houden dat er 100 IE in. een milliliter zit. Van hieruit is het immers eenvoudiger te berekenen, doordat je het terug. kunt rekenen naar enkele eenheden.

Wat is de belangrijkste bijwerking van insuline?

De belangrijkste bijwerking van insuline is een hypo. U heeft dan te weinig glucose in uw bloed. U merkt dat aan hongergevoel, een bleke huid, trillen, zweten, duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en flauwvallen. Behandel een hypo direct door wat druivensuiker te eten of een suikerhoudende drank te drinken.

Wat is een insuline injectiemiddel?

Insuline is een injectiemiddel voor mensen met diabetes die zelf geen of onvoldoende insuline aanmaken. Er zijn verschillende soorten insuline verkrijgbaar: kortwerkend, middellangwerkend, langwerkend en combinaties hiervan. Artsen schrijven het voor bij diabetes mellitus. Diabetes mellitus.

Wat is de werking van kortwerkende insuline?

Een kortwerkende insuline verlaagt de hoeveelheid bloedsuiker al na 10 tot 30 minuten; de werking houdt 2 tot 8 uur aan. De middellange soorten werken na 1 tot 2 uur en de werking houdt 16-24 uur aan. Langwerkend insuline heeft bij gebruik volgens voorschrift een continue werking over de hele dag.