Hoeveel groei je na een scoliose-operatie?

Hoeveel groei je na een scoliose-operatie?

Als je veel pijnklachten had voor de operatie, bestaat de kans dat je na de operatie ook nog een tijdje last blijft houden van pijn. Na de operatie ben je een aantal centimeter langer geworden. Na een aantal maanden merk je echter dat je toch weer iets kleiner bent geworden.

Wat kun je wel en niet na een scoliose-operatie?

Het gaat niet om zo snel mogelijk herstellen, maar om zo goed mogelijk herstellen. Houd er rekening mee dat u uw kind de eerste weken na de operatie met de auto naar school moet brengen en ophalen. Zelf fietsen, achterop zitten of het openbaar vervoer gebruiken mag in deze periode nog niet.

Hoe lang revalideren na scoliose-operatie?

Douchen mag zodra de wond gesloten is (meestal na drie weken). Een bad is toegestaan als de oppervlakkige hechtingen weg zijn en de wond volledig gesloten is (meestal na vijf weken). Zwemmen mag na drie maanden.

Wat is degeneratieve scoliose?

Neuromusculaire scoliose: de scoliose ontstaat door een spier- of zenuwaandoening. Degeneratieve scoliose: deze vorm ontstaat door slijtage van de gewrichten. Dit komt meestal door het natuurlijke verouderingsproces van het lichaam.

Hoe snel kan scoliose verergeren?

Vooral op jonge leeftijd kan de kromming snel verergeren, maar ook bij volwassenen komt dit voor. Degeneratieve scoliose komt vooral voor op latere leeftijd en wordt veroorzaakt door veroudering of slijtage. Door slijtage kan een bocht groter worden of kan er een nieuwe bocht ontstaan.

Is een scoliose operatie gevaarlijk?

De resultaten van een operatie bij scoliose kunnen sterk variëren. Net als bij elk type rugoperatie kunnen er ook bij een spinale fusie voor de behandeling van scoliose complicaties optreden. Enkele van de mogelijke risico’s zijn infectie, zenuwletsel, bloedverlies en darm- en blaasproblemen.

Welke pijnstiller bij scoliose?

Opiaten worden voorgeschreven bij pijn, bijvoorbeeld na een operatie of een ongeluk of bij kanker. Het gebruik van opiaten bij pijn is niet verkeerd, opiaten bieden dan vaak een uitkomst.

Hoelang blijft de pijn na spondylodese?

De uitstralende pijn in één of beide benen die u voor de operatie had, zal na de operatie niet meteen geheel verdwenen zijn. Deze pijnklachten kunnen in wisselende mate nog enkele weken aanhouden. Dit komt doordat de zenuwwortel bekneld is geweest en kan opzwellen nadat de beknelling is opgeheven.

Wat is degeneratieve?

betekent ontaarding of geleidelijke achteruitgang. Zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied kan een mens, een dier of een plant, of ook een familie, een ras of een volk degenereren.

Wat kun je zelf doen tegen scoliose?

De OriGENE oefentherapie kan bij scoliose klachten worden toegepast mits het geen verergering van de klachten geeft. De OriGENE training zal de spierkracht, mobiliteit en de juiste stand van de rug bevorderen. Doordat de rugspieren sterker worden kan de ernst van de scoliose verminderen.