Hoeveel fysiotherapeuten zijn er in Nederland 2020?

Hoeveel fysiotherapeuten zijn er in Nederland 2020?

Hoeveel zorgverleners staan er in het BIG-register?…Gegevens in een tabel.

Beroepsgroep Aantallen
Fysiotherapeuten 37748
Geregistreerd-mondhygiënisten (tijdelijke BIG-registratie) 608
Gz-psychologen 18117
Klinisch technologen 345

Hoeveel mensen maken gebruik van fysiotherapie?

Van de totale Nederlandse zorguitgaven wordt 1,5% besteed aan fysiotherapie, waarvan 0,5% loopt via de basisverzekering en 1% via de aanvullende verzekering. Dit is een laag percentage van de totale zorguitgaven, terwijl het aantal patiënten dat gebruik maakt van fysiotherapie inmiddels boven de 4 miljoen is gestegen.

Hoeveel mensen gebruiken fysiotherapie?

Waarvoor gaan mensen naar de fysiotherapeut? In 2017 hebben ruim 3,8 miljoen mensen gebruik gemaakt van fysiotherapie vanuit de basis- en aanvullende zorgverzekering. De totale kosten in 2017 bedragen €1,5 miljard euro.

Wat is de fysiotherapeut?

De Fysiotherapeut streeft naar verbetering van het functioneren van lichaam of lichaamsdelen, vermindering van pijn, ontspanning van het lichaam, het verbeteren van de bloedcirculatie, en/of verbetering van de lichaamshouding. Naast de fysieke therapie adviseert en begeleidt de Fysiotherapeut zijn patiënten.

Wat verdient een fysiotherapeut?

Wat verdient een Fysiotherapeut? Het salaris van een Fysiotherapeut ligt tussen de €1895 en €3690 per maand. De meeste Fysiotherapeuten werken in loondienst. Het salaris hangt meestal af van het type instelling waar je werkt. Dit komt omdat de salarissen afhankelijk zijn van CAO schalen. Je verdient als starter rond de €1895 bruto per maand.

Wat is de salarissen van de fysiotherapeut?

Dit komt omdat de salarissen afhankelijk zijn van CAO schalen. Je verdient als starter rond de €1895 bruto per maand. Een ervaren fysiotherapeut kan tot €3690 bruto per maand verdienen. Met een eigen praktijk ben je afhankelijk van het aantal patiënten dat je krijgt en van de behandelingen die je uitvoert.

Is fysiotherapeut instelling of eigen praktijk?

Een Fysiotherapeut kan in een instelling werken of een eigen praktijk beginnen en er is zowel de mogelijkheid voor een parttime als voor een fulltime baan. Bij een eigen praktijk is een zakelijk inzicht en contacten met huisartsen en medisch specialisten erg belangrijk.