Hoeveel condenswater produceert een airco?

Hoeveel condenswater produceert een airco?

Bij mobiele airco’s komt het condenswater in een speciaal opvangbakje, dat in het apparaat zit. Dit bakje moet je om de paar uur legen. Een gemiddelde airco produceert namelijk 1 tot 2 liter condenswater per uur.

Hoe lang airco laten staan na vervoer?

Wel raden we aan om na het liggend vervoeren van de airco, de airco voor gebruik een aantal uur (minimaal 2) rechtop te laten staan om zo het koelmiddel goed te laten doorlopen.

Wat is slaapmodus op airco?

slaapstand. Deze stelt u in als u gaat slapen. De ventilator van de binnenunit draait ’s nachts als u slaapt dan op de minimale stand. Het geluidsniveau wordt hiermee sterk gereduceerd.

Heeft airco condensafvoer?

De meeste airco’s hebben een afvoerbak voor het condenswater en een systeem van pvc-buizen waarmee het water kan afgevoerd worden. Sommige inbouwtoestellen beschikken over een afvoerpomp om het condenswater hogerop in het vals plafond te pompen en dan via zwaartekracht naar de riolering af te voeren.

Wat is Ontvochtigingsfunctie airco?

De ontvochtigingsfunctie van airconditioners werkt op dezelfde manier. Een zeer koude vloeistof circuleert in de airconditioner, de ventilatie wordt met een lagere snelheid aangepast om de condensatie te verhogen, en de lucht die in de binnenunit komt, wordt afgevoerd uit de vochtigheid.

Hoe airco optimaal gebruiken?

De airco werkt het snelst als je in het begin de recirculatiestand aanzet. Op deze manier wordt de gewenste temperatuur het snelst bereikt en daarna kan je ‘m – indien mogelijk – op de automatische modus zetten. Dan verbruikt de airco een stuk minder dan wanneer je hem handmatig bedient.

Welke temperatuur in de slaapkamer met airco?

De meest ideale temperatuur in de slaapkamer ligt tussen 16 en 18 graden Celsius.

Is condenswater zuiver?

Condenswater is zeer zuiver water en is daardoor vaak corrosief… wat (op termijn) hetzelfde effect heeft als een zuur. Dat is waarschijnlijk wat uw sanitair-man bedoelde. Zink lost zeer minimaal op in water maar hoe zuiverder het water hoe beter dat dit gaat en dat lijkt dan op corrosie.