Hoeveel accijns en btw op benzine?

Hoeveel accijns en btw op benzine?

In Nederland bestaat de brandstofprijs voor meer dan 60% uit accijns en btw. In 2022 wordt in Nederland op een liter benzine liefst 83,2 cent geheven en op diesel 53 cent. Over de hele brandstofprijs, inclusief accijns, gaat nog eens 21 procent btw heen. Het btw-bedrag stijgt dus als de brandstofprijzen omhoog gaan.

Hoeveel procent belasting zit er op benzine?

De accijnzen op brandstoffen worden bepaald door de Nederlandse overheid. Ze worden jaarlijks herzien en verschillen per type brandstof. De accijns op benzine is momenteel 45,6% van de prijs. Voor diesel is dit 34,9% en voor LPG 23,8%.

Is btw op brandstof aftrekbaar?

De btw op benzine is aftrekbaar, maar om deze btw terug te vragen moet de belastingdienst kunnen zien dat je bedrijf de afnemer is. Een makkelijke manier om dit te bewijzen is door te betalen met een zakelijke tankpas of een pinpas/creditcard op naam van het bedrijf.

Waaruit bestaat de prijs van benzine?

Een liter ongelood (Euro 95) – de pompprijs – is opgebouwd uit 17 procent BTW, 46 procent accijns en COVA-voorraadheffing (Stichting Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten, kortweg COVA) en 36 procent als prijs voor belastingen, accijns en heffing.

Wat kost een liter benzine zonder belasting?

De huidige adviesprijs voor Benzine is € 2,249. Dit bedrag is inclusief BTW. Exclusief BTW kost een liter € 1,859 en de BTW is € 0,390.

Hoeveel belasting betaal ik over 1 liter benzine?

Accijns: vast bedrag per liter Accijns is een vaste heffing van de overheid op onder meer brandstof. In 2022 is de accijns omhoog gegaan met een inflatiecorrectie van 1,3%. Het vaste bedrag per liter op benzine bedraagt nu 83,2 cent, op diesel 53,6 cent en op LPG 19,9 cent.

Wat kost 1 liter benzine zonder belasting?

Is brandstof aftrekbaar?

Aftrekbare brandstofkosten auto Kosten van brandstof voor de auto van de zaak zijn volledig aftrekbaar. Voor brandstofkosten gemaakt met een privé-auto gebruikt voor zakelijke ritten voor uw BV geldt dat deze kosten niet van de winst kunnen worden afgetrokken.

Wat is btw aftrekbaar voor auto?

De btw op autokosten is maximaal aftrekbaar voor 50%, tenminste voor zover het gaat om een personenwagen, break of minibus. Zelfs al gebruikt u de auto dus 100% beroepsmatig, dan nog is de btw slechts voor 50% recupereerbaar.

Hoeveel winst op liter benzine?

Kortingen die bij de pomp gegeven worden gaan ook van deze marge af, waarna gemiddeld de brutowinst 1 tot 1,5 cent per liter is.

Hoeveel winst tankstation?

Gemiddeld bedrijfsresultaat tankstations: 1,83% Als eerste valt op dat in de sector tankstations een gemiddeld bedrijfsresultaat behaald wordt van 1,83 % Dit betekent dat van er van elke EURO omzet gemiddeld 1,83 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 98,17% van de omzet.