Hoelang thuis na borstreconstructie?

Hoelang thuis na borstreconstructie?

Enkele dagen na de borstreconstructie worden de drains (dunne slangetjes in het wondgebied om wondvocht af te voeren) weggehaald. In totaal verblijft u ongeveer vier tot zes dagen in het ziekenhuis. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt u te horen wanneer u voor controle terug moet komen bij de plastisch chirurg.

Hoe lang duurt het herstel van borstamputatie?

Na twee weken moet je op controle. Dan wordt het resultaat van de operatie en de uitslag van het weefselonderzoek besproken. Afhankelijk van de uitslag en vooruitgang wordt gekeken of er nog aanvullende behandelingen nodig zijn. De eerste zes weken na de operatie mag je geen zwaar (huishoudelijk) werk verrichten.

Welke bh na diep flap?

Om goed te herstellen, moet u 4 tot 6 weken een buikband en sport-bh dragen. Bestel deze voor de operatie. En neem de sport-bh en buikband ook mee naar afdeling voor de opname. Zorgverzekeraars vergoeden deze buikband niet.

Hoe werkt borstreconstructie?

Bij een borstreconstructie probeert de plastisch chirurg uw borst zoveel mogelijk in de oude vorm te krijgen. Wanneer een borstreconstructie wordt uitgevoerd verschilt per situatie. Soms combineren we het met de operatie waarbij uw borst(en) geamputeerd wordt.

Hoe lang niet autorijden na borstamputatie?

Autorijden en fietsen: De eerste 2 of 3 weken na de operatie raden wij u aan om zelf geen auto te gaan rijden. Dit is afhankelijk van de armfunctie en seroomvorming.

Hoe slapen na borstreconstructie?

De eerste twee weken mag u alleen op de rug slapen. Vanaf week drie mag u op de rug of de zij slapen. Vanaf week vijf kunt u weer gaan proberen op uw buik te liggen. In het begin kunt u hierbij zachte kussens gebruiken ter ondersteuning van de borst.

Hoe lang ziekenhuisopname na borstamputatie?

Voor een borstamputatie blijft u enkele nachten in het ziekenhuis. De meeste patiën- ten mogen 1 à 2 dagen na de operatie naar huis. Soms wordt er op de operatiedag een ‘markeringsdraad’ ingebracht op de plaats van de tumor.

Hoe lang kan tissue expander blijven zitten?

Langzaam wordt zo de huid opgerekt. Na ongeveer drie maanden zal de tissue expander operatief vervangen worden door een definitieve prothese.

Hoe voelt een tissue expander?

Hoe voelt het? “Over mijn rechterborst met de tissue expander ben ik heel tevreden. Ik vind hem erg mooi, hij is zacht en doet geen pijn. Hij is aan de bovenkant een beetje afgeplat, maar dat komt door de vorm van de tissue expander.

Wat te dragen na borstamputatie?

Na de borstamputatie krijg je in het ziekenhuis een tijdelijke (uitwendige) borstprothese. Deze tijdelijke prothese kun je dragen totdat de wond helemaal genezen is. Als je wilt, kun je daarna een definitieve prothese aanschaffen bij een speciaalzaak. De zorgverzekeraar vergoedt deze prothese.

Wat draag je na een borstamputatie?

Voorlopige prothese Als het (druk)verband verwijderd is, kunt u opnieuw een bh dragen. U krijgt dan een voorlopige zachte prothese, een stoffen hoesje opgevuld met gecentreerde watten. Deze prothese is niet ideaal, maar is slechts een tijdelijke oplossing.

Hoe slapen na lipofilling?

Het beste kunt u de meegegeven onderlegger in bed leggen om uw matras te beschermen. In principe draagt u de elastische kleding gedurende 2 weken na de behandeling dag en nacht. Daarna nog 2 weken of alleen overdag of alleen ’s nachts.