Hoelang kunnen vijvervissen zonder eten?
Hoe lang kunnen vijvervissen zonder eten? Vissen die in een vijver leven kunnen, afhankelijk van de omstandigheden, 2 tot 4 weken zonder eten. Vijvervissen zijn veerkrachtiger dan aquarium vissen en hebben minder voer nodig om te overleven. Sommige vijvervissen, zoals een Koi, kunnen in de winter maanden zonder eten.
Waarom vissen niet voeren in de winter?
Vissen voeren in de winter Begin pas weer met dagelijks voeren van de vissen bij een watertemperatuur van 10 °C of meer. Bij deze lagere temperaturen is de stofwisseling van de (koudbloedige) vissen zo laag, dat ze bijna geen voedsel nodig hebben. Beperk in deze periode de hoeveelheid voer.
Hoe weet je of vissen honger hebben?
(ze ‘happen’ constant naar de steentjes op de bodem om deze gelijk weer uit te spugen en sinds een paar dagen happen ze de blaadjes van de plantjes en ook deze spugen ze uit. Met bij dit laatste het gevolg dat het water na een dag of twee vol zit met rond dobberende blaadjes.)
Hoe kunt u stoppen met vijvervissen?
Als algemene regel kunnen we stellen dat u kunt stoppen met voeren van vijvervissen : Bij een vijverwater temperatuur van ca. 6 graden Celcius worden de vissen inactief en vanaf dat moment hoeft u in principe niet meer te voeren. Bij deze temperaturen komen vissen in de vijver ook niet meer naar boven om naar voer te zoeken.
Hoe vaak Kunt u vijvervissen voeren?
In de winter hoeft u niets of nauwelijks te voeren. In de zomer daarentegen zullen uw vissen om voer vragen. Toch is het beter om vissen eerder minder te voeren dan teveel. Voer niet meer als uw vijvervissen in 5 minuten op kunnen eten. Als dat gebeurd, kunt u meerdere keren per dag voeren.
Waarom een vijver met weinig vissen voeren?
Vissen voeren. In een vijver met weinig vissen hoef je de vissen nauwelijks te voeren. Kleine vissen zijn zeer goed in staat hun eigen voedsel bij elkaar te zoeken. Ze eten insecten en larven die van nature in de vijver leven. Vissen voeren is alleen noodzakelijk wanneer je veel vissen of groter vissen in je vijver hebt. Let op! Voer nooit te veel.