Hoelang heb je garantie op een matras?

Hoelang heb je garantie op een matras?

Maar in Nederland staat geen vaste wettelijke garantietermijn in de wet. Hoelang hebt u dan wettelijke garantie? Zo lang als u mag verwachten dat uw product meegaat. In onze wet staat namelijk dat een product moet bieden wat u ervan mag verwachten.

Hoe lang garantie op matrassen Ikea?

De garantie voor matrassen en bedonderdelen is geldig voor vijfentwintig (25) jaar vanaf de datum van aankoop. Als bewijs van aankoop is de oorspronkelijke kassabon vereist. De garantie voor elektrische motoren is geldig voor vijf (5) jaar vanaf de datum van aankoop.

Welk matras heeft geen Kuilvorming?

Matrassen waar geen of erg langzaam kuilvorming toetreedt: Koudschuim matrassen. Traagschuim matrassen. Luchtmatrassen.

Hoelang gaat IKEA matras mee?

De garantie is namelijk maar liefst 25 jaar. Echter gaan de meeste IKEA-matrassen niet zo lang mee. Als we namelijk kijken naar hoe lang matrassen van IKEA meegaan dan is dat maar tussen de 8 en 10 jaar.

Wat valt onder garantie IKEA?

De garantie dekt: De garantie van vijf (5) jaar geldt voor alle IKEA apparaten die geschikt zijn voor huishoudelijke gebruik en dekt constructie- en materiaalfouten. Wat valt niet onder deze garantie? Normale slijtage.

Hoe lang duurt het vervangen van matras?

Een matras gaat in de regel korter mee dan men verwacht. Als u goede ondersteuning wilt blijven behouden, is het verstandig het matras na 5 tot 10 jaar te vervangen. Doordat er matrassenleveranciers zijn die 15, 20 tot wel 25 jaar garantiegeven gaan mensen denken dat je maar twee keer in je leven een nieuw matras nodig hebt.

Hoe lang blijft het matras behouden?

Als u goede ondersteuning wilt blijven behouden, is het verstandig het matras na 5 tot 10 jaar te vervangen. Doordat er matrassenleveranciers zijn die 15, 20 tot wel 25 jaar garantiegeven gaan mensen denken dat je maar twee keer in je leven een nieuw matras nodig hebt. Dit is absoluut niet het geval.

Wat is de levensduur van een matras?

Gemiddelde levensduur per matrastype uitgaande van kwalitatief goede matrassen Koudschuim matras– 12 tot 15 jaar Polyether matras– 4 tot 6 jaar Latex matras– 7 tot 9 jaar