Inhoudsopgave
Hoelang auto op naam na overlijden?
Als u een auto erft, moet u binnen 5 weken het kenteken op uw naam laten zetten. Dit heet overschrijven. Bent u de partner van de overledene en wilt u de auto houden? Ook dan moet u het kenteken op uw naam laten zetten.
Welke naam na overlijden echtgenoot?
Is uw partner overleden? Dan kunt u zijn of haar achternaam blijven gebruiken tot u opnieuw trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. U kunt altijd uw oorspronkelijke naam weer aannemen, ook tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Hiervoor hoeft u geen verzoek in te dienen of procedures te doorlopen.
Hoelang auto verzekerd na overlijden?
De autoverzekering van de overledene blijft nog vijf weken geldig na het overlijden. Je hebt tot die tijd om te beslissen wat je met de auto doet. Uiteraard moet er in die vijf weken wel premie en wegenbelasting betaalt worden voor de auto.
Is auto nog verzekerd na overlijden?
Auto blijft verzekerd na overlijden van de eigenaar Na overlijden hebben de nabestaanden vijf weken de tijd om te beslissen wat er met de auto gaat gebeuren. In deze periode kan de auto verkocht worden. De auto moet na deze weken overgeschreven worden op bijvoorbeeld de naam van de nabestaanden.
Hoe kun je erachter komen of iemand getrouwd is?
U zoekt in het huwelijksgoederenregister via de website Rechtspraak.nl. De gegevens zijn gratis te bekijken.
Wat is mijn burgerlijke staat na overlijden echtgenoot?
Als uw man overlijdt, bent u weduwe. Maar dat is meer een benaming in het spraakgebruik, maar niet de burgerlijke staat. Voor tal van wetten bent u weer ‘alleenstaand’, net als toen u nog niet getrouwd was.
Wat is een overlijdensakte?
Overlijdensakte. Een akte van overlijden bewijst het feit van het overlijden en stelt de identiteit van de overledene vast. Deze akte is nodig vooraleer de ambtenaar van de burgerlijke stand de toestemming tot vervoer en begraving of crematie van de overledene kan geven.
Waar moet het overlijden aangegeven worden?
Het overlijden moet aangegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de persoon is gestorven en in de gemeente waar de begrafenis of crematie zal plaatsvinden.
Hoe kunt u een overlijdensaangifte doen?
Regelingen bij een overlijden. U kunt deze aangifte ook zelf doen. Het overlijden moet aangegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de persoon is gestorven en in de gemeente waar de begrafenis of crematie zal plaatsvinden. Overlijdensaangifte .
Wat moet u na het overlijden van een naaste regelen?
Het overlijden van een naaste roept heel wat emoties op. Tegelijk moet u na het overlijden allerlei praktische zaken regelen waar u op dat moment misschien liever niet bij stilstaat. Regelingen bij een overlijden. Indien nodig kunt u een beroep doen op een notaris.