Hoe ziet een voetbaltraining eruit?

Hoe ziet een voetbaltraining eruit?

Een voetbaltraining bestaat meestal uit een warming-up, conditie, techniek, partijvormen, automatisme,… Afhankelijk van hoeveel keer de spelers per week een voetbaltraining krijgen is ook bepalend wanneer je een conditietraining gaat geven en wanneer je het accent op techniek legt.

Hoe train je pupillen?

Vier gouden trainingsprincipes

  1. 1 Voetbalecht trainen. Bied je spelers oefenvormen met voetbalechte situaties waarin ze herkennen wat ze oefenen.
  2. 2 Veel prikkels en plezier.
  3. 3 Coaching en organisatie.
  4. 4 Afstemming op leeftijd, niveau en beleving.

Hoe maak je een cursus?

Hoe ontwikkel je een training, cursus of workshop?

  1. Stap 1: Verdiep je in je deelnemers.
  2. Stap 2: Vorm je programma.
  3. Stap 3: Finetune je programma met de deelnemers.
  4. Stap 4: Gebruik het KIT-model en ga voor variatie.
  5. Stap 5: Help de deelnemers het geleerde in de praktijk te brengen.

Waarom voetbaltraining?

De voordelen voor je lichaam Techniek, strakke spieren en meer kracht: je hele lichaam profiteert van voetballen. Daarbij, hardlopen en tegelijkertijd met je voeten een bal besturen doet wonderen voor je coördinatie! Met het lopen, springen en trappen train je je kuit-, bil- en buikspieren.

Wat leer je van voetbal?

Leren dribbelen Zet kleine pasjes en leid de bal met je beste voet (die waarmee je het best trapt), gebruik alle kanten van je voet. Slalom tussen tegenstanders of duw de bal iets harder vooruit en loop met grote passen voorbij je tegenstander. Het geheim van een goede dribbel?

Hoe lang voetbaltraining?

Normaal gesproken heeft het lichaam een voorraad glycogeen die voldoende is voor een training van ongeveer 45-60 minuten. Bij goed getrainde sporters kan dit zelfs 90 minuten zijn.

Hoe vaak trainen JO8?

De JO8 – pupillen trainen 1 x per week op maandagavond van 18.15 uur tot circa 19.15 uur. Vanaf de JO9 en JO11 – pupillen zal 2x per week worden getraind op maandag- en woensdagavond van 18.15 uur tot circa 19.15 uur. Het is van groot belang om een training terdege voor te bereiden.