Hoe ziet een monarchvlinder eruit?

Hoe ziet een monarchvlinder eruit?

De monarchvlinder is een vrij grote vlinder. De totale lichaamslengte is ongeveer 5 centimeter en de spanwijdte bedraagt tot 10 centimeter. De vleugels zijn opvallend gekleurd, waarbij de hoofdkleur oranje is. Het vleugeloppervlak wordt door de zwarte vleugeladering verdeeld in cellen.

Hoe lang leven monarchvlinder?

De nieuwe generatie monarchvlinders leeft slechts een week of zes, veel korter dan hun overwinterende soortgenoten, die het leven soms wel acht maanden volhouden. Vrij snel achter elkaar volgen nog ongeveer twee tot drie generatiewisselingen elkaar op.

Wat eten monarchvlinders?

Als rups eet de monarchvlinder de zijdeplant. De zijdeplant is voor veel diersoorten giftig. De monarchvlinder gebruikt deze gifstoffen die hij als rups heeft opgeslagen als natuurlijk afweermiddel. Als vlinder bestaat zijn dieet uit nectar.

Waar overwinteren monarchvlinder?

De monarchvlinder leeft oorspronkelijk in grote delen van Amerika en is daar een bekende trekvlinder. ’s Zomers leeft hij in het noorden van Amerika en Canada, in het najaar trekt hij in groepen naar het zuiden waar hij overwintert in Florida, Californië en Mexico.

Welke vlinder vliegt naar Afrika?

Distelvlinder is een luchtnomade En er zijn vlinders die de warmte van de zon opzoeken. Radstaat: “Die trekken in het najaar richting Frankrijk, Spanje, Portugal of nog verder, naar Afrika.

Wat is dit voor een vlinder?

Herkenningskaart vlinders Een vlinder in je tuin, maar je weet niet welke? Onze herkenningskaarten helpen je daarbij! Zo zie je het verschil tussen de kleine vos en de distelvlinder, en leer je de koolwitjes uit elkaar te houden. Leuk en leerzaam!

Welke vlinder vliegt het verst?

Een van de vlinders met het spectaculairste trekgedrag op aarde is de monarchvlinder. Deze vlinder vliegt in het najaar in 25 dagen 4200 km van Zuid-Canada naar Mexico. In het voorjaar vliegt de vlinder stukje bij beetje weer terug om in de vierde (!) generatie in Canada terug te komen.

Wat eet de koninginnepage?

Wat eet de rups van de koninginnenpage? De rups doet zich te goed aan verschillende schermbloemigen: vooral wilde peen, maar soms ookgewone engelwortel, melkeppe en kleine bevernel. In de tuin kan je ze vinden op pastinaak, dille, venkel en wijnruit of op worteltjes in de moestuin.

Hoe overleeft een vlinder in de winter?

Sommige vlinders kruipen weg in een beschut hoekje in een schuur of in een holle boom. Ze houden een soort winterslaap en komen in de lente weer tevoorschijn. De citroenvlinder is een taaie: die gaat gewoon ergens aan een blad of een takje hangen en kan zelfs overleven als de temperatuur onder nul komt.

Hoe ver vliegt de monarchvlinder?

De monarchvlinder staat erom bekend dat hij superver vliegt om te overwinteren. In een hele groep vliegt hij van de Verenigde Staten naar Mexico. Dat is bijna 4500 kilometer! Voor zo’n klein diertje is dat enorm ver.

Welke vlinder leeft 1 dag?

In februari – Dagpauwoog. In maart – Boomblauwtje; Gehakkelde orelia; Dagpauwoog; Kleine vos; Citroenvlinder. In april – Klein koolwitje; Boomblauwtje; Gehakkelde orelia; Bond zandoogje; Dagpauwoog; Kleine vos; Distelvlinder; Landkaartje; Koninginnepage; Citroenvlinder; Klein geaderd witje.

Welke vlindersoorten zijn er in Nederland?

15x vlinders in Nederland herkennen

  1. De kleine vos (Aglais urticae)
  2. Het koevinkje (Aphantopus hyperantus)
  3. De dagpauwoog (Aglais io)
  4. Het landkaartje (Araschnia levana)
  5. De citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)
  6. Het boomblauwtje (Celastrina argiolus)
  7. De atalanta (Vanessa atalanta)
  8. Het icarusblauwtje (Polyommatus icarus)