Hoe ziet een hematoom eruit?

Hoe ziet een hematoom eruit?

Vaak is een bloeduitstorting zichtbaar als een blauwe plek op de huid. Na verloop van tijd verandert deze van kleur naar groengeel. Na enkele dagen tot weken later is de plek genezen. Wanneer de bloeduitstorting dieper ligt (een onderhuidse bloeduitstorting), zie je geen verkleuring maar wel een zwelling.

Wat kun je doen bij een bloeduitstorting?

Wat kun je zelf doen bij een bloeduitstorting? Behandeling van de meeste bloeduitstortingen is vaak niet nodig, omdat ze vanzelf verdwijnen. Wanneer je net het trauma opgelopen hebt, kun je het koelen waardoor een eventuele zwelling wordt beperkt. De volgende dag kun je een warmtepack op de bloeduitstorting leggen.

Wat als je spontaan blauwe plekken krijgt?

Zie je plots zonder duidelijke oorzaak of heel vaak blauwe plekken op verschillende plaatsen op je lichaam, contacteer je best je huisarts. Petechiƫn kunnen onschuldig zijn bij mensen met hart- of vaatproblemen. Ze komen dan voor op de benen, en worden doorgaans uitgelokt bvb. door lopen, warm weer, sauna.

Wat is de oorzaak van spontane blauwe plekken?

Een eerste oorzaak van spontane blauwe plekken is een tekort aan bepaalde vitaminen. Het is een erg medisch verhaal, maar het komt erop neer dat Vitamine B12 samen met foliumzuur een belangrijke functie heeft bij de aanmaak van rode bloedcellen. Wanneer je een tekort hebt aan deze vitamine, kun je sneller blauwe plekken krijgen dan normaal.

Wat is de blauwe plek in UW BLOED?

Een blauwe plek ontstaat als een bloedvat beschadigd raakt. Doordat u zich bijvoorbeeld stoot gaat deze onderhuids bloed lekken, waardoor een blauwe of rode vlek in de huid ontstaat. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur. Deze kleurverandering komt doordat de stof hemoglobine in uw bloed wordt omgezet in gele pigmenten.

Wat is de blauwe plek aan de huid?

Een blauwe plek aan de huid ontstaat door een harde val of stoot. Een blauwe plek wordt ook wel eens een bloeduitstorting of hematoom genoemd. Door vallen of stoten ontstaat er een onderhuidse bloeding. Kleine bloedvaatjes onder de huid scheuren of breken door de harde val of stoot. Het bloed lekt weg uit de bloedvaatjes.

Kan een traag werkende schilklier zorgen voor blauwe plekken?

Ook een traag werkende schilklier kan zorgen voor spontane blauwe plekken. De schildklier maakt dan te weinig van het schildklierhormoon aan. Een symptoom hiervan is dat je snel blauwe plekken krijgt. Een afwijking in het bindweefsel kan ook zorgen voor spontane blauwe plekken.