Inhoudsopgave
Hoe ziet een bezwaarbrief eruit?
Uw bezwaarschrift mag gewoon als brief zijn opgesteld, maar moet wel aan een aantal minimale eisen voldoen: Uw naam en adres moeten vermeld staan. Uw bezwaarschrift moet voorzien zijn van een datum en uw handtekening. U moet omschrijven tegen welke beslissing u bezwaar maakt.
Waar kan ik mijn bezwaar inzien?
Log in met uw DigiD en bekijk hoe ver we zijn met de behandeling van uw bezwaar. U kunt zien of uw bezwaar in behandeling is en wat de verwachte afhandeldatum is. Hebben wij uw bezwaarschrift tijdig ontvangen? Dan beslissen wij, in de regel, binnen 6 weken na ontvangst van uw bezwaarschrift.
Wat doet de gemeente met een bezwaarschrift?
Wat gebeurt er nadat ik bezwaar heb gemaakt tegen een beslissing van de overheid? De overheidsorganisatie moet binnen 6 weken na het einde van de bezwaartermijn een beslissing nemen over uw bezwaar. In uitzonderingsgevallen mag zij langer de tijd nemen. Vaak krijgt u een uitnodiging voor een hoorzitting.
Wat is een brief voor de bezwaartermijn?
Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt uitleggen in een hoorzitting.
Hoe doe ik een bezwaarschrift?
In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV.
Wat is de bezwaartermijn?
Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt
Welke instantie heeft de bezwaartermijn aangetekend?
Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt uitleggen in een hoorzitting.