Inhoudsopgave
Hoe zie je of het dubbel glas is?
HR++ glas is een opvolger van HR+ glas en isoleert beter dan de eerste versie. Daarna is HR++ weer verbeterd en ontstond er HR+++ glas oftewel triple glas. HR glas herkennen is makkelijk als er de letters HR op de aluminium strip staan. Wanneer die letters er niet staan, is het vaak dubbel glas.
Wat is het verschil tussen HR+ en HR ++ glas?
HR glas: dubbel glas met coating (U-waarde ± 1.9) HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2) HR+++ glas of triple glas: driedubbel glas met coating en edelgasvulling.
Wat is Thermoplus glas?
Thermoplus is de benaming voor het gamma dubbele beglazingen met lage emissiviteit vervaardigd door Glaverbel. De low-e coatings zijn tevens beschikbaar in enkel beglas ten behoeve van de fabrikanten van dubbele beglazingen.
Wat is Thermobel?
Thermobel is de merknaam van AGC voor isolerende beglazing. Door gebruik te maken van het assortiment coatings van AGC levert Thermobel het hele jaar door een optimaal thermisch comfort in combinatie met een hoog niveau van warmte-isolatie en licht- en visueel comfort.
Hoe herken je warmtewerend glas?
Als je dit van binnenuit niet waarneemt, kan het dan wel zonwerend glas / zonwerende coating zijn? Meestal is verkleuring / reflectie zichtbaar. Is dit niet het geval, dan is de wellicht aanwezige code op de afstandshouder te gebruiken om online op te zoeken of het zonwerend glas / zonwerende coating betreft.
Hoe dik is HR+ glas?
Het juiste HR++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen.
Wat bespaar ik met HR ++ glas?
Met HR++ glas bespaart een gemiddelde eengezinswoning 600 m3 gas per jaar. Dat is bijna een besparing van € 400 door dubbel glas. Bovendien heb je door dit isolatieglas minder last van tocht.
Wat is u waarde van glas?
Met de U-waarde, ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt, wordt aangeduid hoeveel warmte er per graad (Kelvin) temperatuurverschil, per seconde, per m² doorgelaten wordt door een constructie. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de constructie is geïsoleerd.
Hoe lang gaat HR++ glas mee?
De levensduur van dubbelglas is ongeveer 20 tot 25 jaar. Aan de binnenkant van het dubbelglas staat de productiedatum, zodat u kunt zien hoelang de ruit al meegaat. Als uw ruit ouder dan 20 jaar is, dan is de kans groot dat u het oude dubbelglas heeft. Dit kunt u vervangen door beter isolerend dubbelglas (HR++).