Hoe zet je een commissie op je cv?

Hoe zet je een commissie op je cv?

Met jouw curriculum vitae geef je een potentiĆ«le werkgever een kort maar krachtig inzicht in jouw kennis en ervaring. Naast je opleidingen en werkervaring hoort daar ook een vermelding van interessante nevenactiviteiten bij….Bijvoorbeeld als:

  1. afdelingsbestuurder.
  2. lid van het campagneteam.
  3. lid van een bepaalde commissie.

Wat mag er niet in een cv?

Deze 23 dingen kun je beter niet op je cv zetten

  • Schrap irrelevante werkervaring.
  • Je hoeft niets over je burgerlijke staat te vermelden op je cv.
  • Noem je hobby’s niet op je cv.
  • Lieg niet.
  • Gebruik het woord ‘ik’ niet.
  • Beschrijf oude ervaring niet in de tegenwoordige tijd.
  • Je cv is niet de plek voor tabellen.

Wat zijn extracellulaire activiteiten?

Dit zijn onbetaalde of betaalde activiteiten die je naast je baan verricht. Dit kan dus vrijwilligerswerk zijn, maar ook freelance werkzaamheden of een eigen bedrijf dat je na werktijd runt, of werk dat je voor een politieke organisatie doet en de werkzaamheden voor een vereniging of buurthuis.

Kan een werkgever nevenwerkzaamheden verbieden?

In de wet staan geen specifieke bepalingen over een verbod op nevenwerkzaamheden. Werkgever en werknemer zijn dus in principe vrij om een verbod op nevenwerkzaamheden af te spreken. Het is wel van belang dat de afspraken duidelijk en schriftelijk worden vastgelegd.

Hoe zet je een eigen onderneming op je cv?

Benoem alleen recente nevenactiviteiten van de afgelopen paar jaar. Tenzij de nevenactiviteit heel relevant is of een toegevoegde waarde heeft voor de baan waarop je solliciteert. Jouw cv moet een beknopt overzicht zijn van alle kennis en ervaring die je hebt. Nevenactiviteiten horen daar ook bij.

Wat valt onder nevenfunctie?

Een nevenfunctie is een positie die men bekleedt of een activiteit die men naast zijn of haar primaire beroep uitoefent. Voor het uitoefenen van een nevenfunctie is men vaak enkele dagen per maand of jaar bezig. Nevenfuncties worden uitgeoefend naast de primaire bezigheid.