Hoe wordt rachitis behandeld?

Hoe wordt rachitis behandeld?

De behandeling van rachitis Neem dan contact op met je huisarts. Deze onderzoekt hoe hij groeit, wat hij eet, of hij voldoende vitamine D binnenkrijgt en wat zijn dagindeling is. Ook doet hij of zij bloedonderzoek, waardoor duidelijk wordt of je kindje genoeg vitamine D, calcium en fosfaat opneemt.

Waarom kwam de Engelse ziekte vroeger meer voor?

De naam voor deze ziekte is ontstaan doordat deze in de 19e eeuw veel voorkwam in de arme steden van Engeland. De kinderen die aan deze ziekte lijden kwamen zelden buiten, omdat ze veel moesten werken. Hierdoor kregen ze te weinig zonlicht, waardoor de botgroei verstoord raakte.

Welke ziekte veroorzaakt vitamine D-tekort?

Vitamine D-tekort wordt niet langer alleen maar gerelateerd aan het optreden van osteomalacie, rachitis en osteoporose. Er bestaat een causaal verband met de spierfunctie en met het functioneren van ons afweersysteem.

Wat als je geen vitamine D aanmaakt?

Een gebrek aan vitamine D veroorzaakt rachitis bij kinderen. Bij volwassenen leidt een langdurig ernstig gebrek aan vitamine D door onvoldoende mineralisatie van het bot tot osteomalacie met diffuse bot- en spierpijnen en proximale spierzwakte (pijn in de bovenbenen en heupen, moeite met overeind komen, waggelgang).

Wat als je lichaam geen vitamine D aanmaakt?

Symptomen Vitamine D tekort De bekendste klachten en verschijnselen van een Vitamine D tekort zijn: Problemen met tanden of botten (osteoporose; Rachitis en spierkrampen en spierzwakte. Voorbeelden van ziekten en risicofactoren die (mogelijk) met een vitamine D tekort te maken hebben: (Winter)depressie.

Wat is Botreuma?

Osteoporose is de meest voorkomende vorm van botreuma. In Nederland hebben zo’n 800.000 mensen te maken met osteoporose. Elke zes minuten breekt één van deze 800.000 mensen een bot en niet zelden is het herstel daarna een moeizaam proces. Botten worden zwakker bij het ouder worden.

Hoe ontstaat botpijn?

Botpijn komt voor als er uitzaaiingen zijn in een van de botten van het skelet. Botpijn wordt vaak omschreven als een diepe, doffe pijn (zoals groeipijn) die je niet echt kunt ‘aanraken’. Tumoren en uitzaaiingen scheiden ook chemische stoffen af die soms ook rechtstreeks pijnzenuwen prikkelen en dus pijn veroorzaken.