Hoe wordt nieuwbouw getaxeerd?

Hoe wordt nieuwbouw getaxeerd?

Aankoop: Zowel bij starters als doorstromers wordt de taxatiewaarde vastgesteld door een NWWI gevalideerd taxatierapport. De taxatiewaarde is in dit geval de marktwaarde. Verbouwen: Ook als je gaat verbouwen is de marktwaarde gelijk aan de taxatiewaarde.

Kun je makelaarskosten meefinancieren?

Bij het kopen van een huis zitten veel kosten vast. Denk aan bijvoorbeeld aan hypotheekadvies, de notaris, makelaar of verbouwing. Sommige van deze kosten kun je meefinancieren in je hypotheek.

Waar moet ik aan denken bij een nieuwbouwwoning?

Denk aan extra stopcontacten, grotere tegels, een (mooiere) badkamer plaatsen of leidingen verleggen. Het afwijken van de woning zoals omschreven in de aankoopbrochure valt bijna altijd onder meerwerk. Meerwerk is vaak prijzig, maar heeft als voordeel dat alles klaar is bij de oplevering.

Hoe wordt taxatiewaarde bepaald?

Hoe wordt de waarde van een woning bepaald? Er worden altijd een aantal standaard elementen beoordeeld tijdens een woningtaxatie. Deze zijn bijvoorbeeld het type (Is het een vrijstaand huis, een twee-onder-een-kap woning of een hoekwoning?) woning, de oppervlakte van het perceel en de ligging.

Lees ook:   Hebben wolven een Alpha?

Hoe wordt marktwaarde nieuwbouwwoning bepaald?

Dan kan de marktwaarde worden bepaald op basis van het WOZ-besluit van de gemeente. En gaat het om de aankoop van een nieuwbouwwoning? Dan is de taxatiewaarde gelijk aan de koop-/aanneemsom, eventueel vermeerderd met de grondprijs, bouwkosten, meerwerk, bouwrente en aansluiten nutsvoorzieningen.

Wat kun je meefinancieren in hypotheek nieuwbouw?

Koop je nieuwbouw voor €270.000 en is er €30.000 meerwerk, dan kun je 100% (2022) van €300.000 financieren, dus €300.000. Het meerwerk is dus voor 100% waardeverhogend en kun je volledig meefinancieren. Wel moet je dan nog 3% van die €300.000 door de bijkomende kosten zelf betalen. Dit een bedrag van €9000.

Wat kun je meefinancieren?

Wat kun je meefinancieren in de hypotheek? Een verbouwing kun je meefinancieren in je hypotheek. Alleen niet alle verbouwingskosten, want een verbouwing is niet voor 100% waardeverhogend. Vaak is de waardevermeerdering van je woning 50% – 60% van de verbouwingskosten.

Lees ook:   Wie ontwierp Monument op de Dam?

Waarom kosten koper niet meefinancieren?

Koop je een huis, of het nu een bestaande woning is of het gaat om nieuwbouw, dan heb je altijd te maken met kosten koper (bijkomende kosten). Omdat je maar 100% van de waarde van de woning kunt lenen, zijn deze bijkomende kosten dus niet meer mee te financieren.

Wat niet vergeten bij nieuwbouw?

Meerwerk nieuwbouw: check de meerwerklijst voordat je tekent.

 • Bepaal wat je na de oplevering kunt (laten) doen.
 • Zorg voor een volledige omschrijving.
 • Let op de vergoeding bij minderwerk.
 • Onderhandel over prijs en werkzaamheden.
 • Bundel je krachten met andere kopers.
 • Doe een check bij oplevering meerwerk nieuwbouw.
 • Kan je Afbieden op nieuwbouw?

  Bij nieuwbouw onderhandelen over de vraagprijs Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het is mogelijk om te onderhandelen bij nieuwbouw. Dit gaat alleen net iets anders dan bij bestaande bouw. Zo is het bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend dat je wat van de vraagprijs af kunt krijgen.

  Lees ook:   Welke creme voor rimpels bovenlip?