Hoe wordt je Speltherapeut?

Hoe wordt je Speltherapeut?

Hoe word je een Speltherapeut? De vierjarige opleidingen Pedagogiek (WO) of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO) met een specialisatie in Speltherapie zijn geschikt voor het uitoefenen van het beroep van Speltherapeut. Je hebt een verplichte registratie nodig.

Wat is een KinderCounselor?

Met KinderCounseling bied je een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding aan kinderen en ouders. Je helpt kinderen o.a. met pestproblematiek, grensoverschrijdend gedrag, gebrek aan zelfvertrouwen en zelfrespect en bijvoorbeeld onbegrepen (buik)pijn.

Wat is speltherapie opleiding?

In de opleiding Speltherapie leer je hoe je via spel invloed uit kunt oefenen op de ontwikkeling van kinderen en hen kunt helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen, het verminderen van gedragsmoeilijkheden en het accepteren van moeilijke situaties.

Hoe word je creatief therapeut?

Creatief therapeut word je door een Hbo opleiding Creatieve Therapie of Kunstzinnige Therapie te volgen. Binnen deze opleidingen krijg je zowel vakken die relevant zijn voor een baan in de zorg als creatieve vakken.

Lees ook:   Hoe kan ik mijn man verrassen?

Wat betekent speltherapie?

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen die vastgelopen zijn in hun sociaal-emotionele ontwikkeling door ingrijpende gebeurtenissen of psychische problemen. Spel is de taal van het kind: het is voor hen een natuurlijke manier om zich uit te drukken en om te gaan met moeilijke ervaringen.

Hoe werkt speltherapie?

De therapeut leert de speeltaal van het kind te begrijpen en brengt onder woorden wat er tijdens het spel gebeurt. Door het spel vervolgens systematisch en doelgericht te sturen, wordt je kind gestimuleerd om zichzelf te uiten en kan het nare gevoelens verwerken.

Wat is het nut van speltherapie?

Waarom speltherapie? Speltherapie is een effectief hulpmiddel om een gestagneerde ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen. Het spel geeft het kind gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag.

Wat kost speltherapie?

Lees ook:   Wat is Dranquilo?

PNOzorg

Naam verzekering Vergoeding maand
Start € 100 (€ 30 per consult of behandeling) € 7,90
Plus € 350 (tot € 40 per dag) € 20,60
Optimaal € 550 (tot € 50 per dag) € 43,01
Top € 1000 (€ 65 per consult of behandeling) € 64,87

Welke opleiding heb je nodig voor creatief therapeut?

Met een hbo-diploma Vaktherapie op zak word je, bijna te vanzelfsprekend creatief therapeut. Creatief therapeuten werken in de zorg (bijvoorbeeld psychiatrie, ziekenhuizen, revalidatiecentra), scholen voor speciaal onderwijs, vluchtelingenwerk of gevangenissen.

Wat verdien je als creatief therapeut?

Als startend creatief therapeut ligt je bruto maandsalaris meestal tussen de €1.895,- en €2.335,-. Wanneer je doorgroeit in je functie kan dit oplopen tot maximaal €3.085,- tot €3.920,-. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je als zelfstandig creatief therapeut aan de slag gaat.

Waar valt speltherapie onder?

Speltherapie valt onder de noemer alternatieve zorg en daarom wordt deze niet vergoed vanuit de basisverzekering. Omdat deze vorm van therapie wordt toegepast bij kinderen dienen de ouders hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Lees ook:   Wat is koopovereenkomst huis?

Wat is speltherapie kind?

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij spel als middel gebruikt wordt om een kind te begrijpen en te helpen. Speltherapie is een effectief hulpmiddel om een gestagneerde ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen.

Wat doet een PMT er?

Een psychomotorisch therapeut richt zich vooral op de klachten die uw lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, uw manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving. Psychomotorische therapie kan u helpen als u: zich somber, angstig, gespannen of overbelast voelt.