Hoe wordt een bijtwond behandeld?

Hoe wordt een bijtwond behandeld?

Spoel de wond met lauwwarm water uit de kraan of douche. Ga naar uw huisarts. Een bijtwond kan tot 8 uur later worden gehecht. Uw huisarts controleert of u voldoende tegen tetanus bent ingeënt.

Waarom is een hondenbeet gevaarlijk?

Een hondenbeet beschadigt het weefsel en er is een groot risico op infecties. Infecties die zelfs dodelijk kunnen zijn. Ga daarom altijd gelijk naar een dokter voor een tetanusprik.

Wat moet je doen bij een hondenbeet?

Wanneer je in het buitenland gebeten bent door een hond, is het belangrijk dat je gelijk bij een arts langsgaat. Bij een hondenbeet loop je namelijk kans op hondsdolheid (rabiës) en tetanus. Dit kan gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn de meeste mensen in Nederland ingeënt tegen tetanus.

Wanneer moet je naar de huisarts met een hondenbeet?

In dat geval is het belangrijk dat je een tetanusinjectie na een hondenbeet krijgt. Wanneer moet je naar de huisarts met een hondenbeet? Het is goed altijd om contact op te nemen met je huisarts als je bent gebeten door een hond, ook bij een oppervlakkige beet.

Hoe behandel je een hondenbeet?

Hoe behandel je een hondenbeet? Het is bij hondenbeten niet nodig om uit voorzorg antibiotica te gebruiken, tenzij de wond erg diep is, deze in het gezicht zit of als je gevoeliger bent voor het krijgen van een infectie. Bijtwonden worden niet altijd hechten of gelijmd, omdat dit de kans op een infectie vergroot.

Wat merk je van een hond?

Een beet van een hond merk je wel. Het doet zeer en het weefsel kan zichtbaar beschadigd zijn. De spieren en pezen kunnen flink beschadigd zijn en de wond kan erg pijnlijk zijn. Wanneer er koorts, pusvorming of een rode verkleuring rondom de beet ontstaat, dien je naar de huisarts te gaan.

Kan een kind gebeten worden door een hond?

Kind gebeten door een hond? Het kan zijn dat je kind thuiskomt van het buitenspelen en een nare wond heeft opgelopen. Als je kind dan niet goed kan uitleggen wat er gebeurd is, hoe weet je dan dat het gaat om een hondenbeet? Vaak bijt een hond in de hand of arm, maar (jonge) kinderen kunnen ook sneller in het gezicht worden gebeten.