Hoe werkt uitwisseling?

Hoe werkt uitwisseling?

Bij een uitwisseling maken leerlingen kennis met een familie in het buitenland. Vaak slapen ze daar ook een of meerdere nachten. En de buitenlandse leerlingen komen ook een keer naar Nederland. Dat noemen we ook wel het tegenbezoek.

Waarom een uitwisseling gaan?

Een nieuwe taal leren, nieuwe vrienden maken en een nieuwe cultuur ontdekken tijdens een semester in het buitenland; voor velen is een Erasmus uitwisseling een levenservaring die ze nooit zullen vergeten.

Wat is een Erasmus jaar?

ERASMUS voor studenten Studenten die meedoen met het programma studeren gedurende een periode van drie maanden tot een jaar in een ander Europees land. Het ERASMUS-programma zorgt ervoor dat de periode in het buitenland ook officieel wordt erkend.

Wie kan op Erasmus?

Met het uitwisselingsprogramma Erasmus kunt u, tijdens uw opleiding aan een Vlaamse universiteit of hogeschool, een deel van uw studies of uw stage in een ander Europees land volgen. De studiepunten die u daar behaalt, tellen mee voor uw diploma in Vlaanderen.

Hoe werkt een uitwisselingsstudent?

Een uitwisselingsprogramma geeft dieper inzicht Het voornaamste doel van een uitwisselingsstudent is een nieuwe taal leren. Tegelijkertijd leer je ook een andere cultuur kennen, van binnen en buiten, door interculturele uitwisselingen. Een uitwisseling voortgezet onderwijs in het buitenland is een belevenis op zich.

Hoe een uitwisselingsstudent worden?

De makkelijkste manier om een uitwisselingsstudent te worden is door gebruik te maken van een uitwisselingsorganisatie. Dit kan de overheid zijn (denk aan Erasmus), maar ook een organisatie als EF. Een uitwisselingsaanbieder adviseert je over de bestemming, de duur en het type uitwisseling.

Waarom op Exchange?

Een exchange biedt een nieuw perspectief op je leven, en een kans om met een schone lei te beginnen. Los van het zweverige ontmoet je allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten; mensen die een half jaar mooie dingen willen beleven aan de andere kant van de wereld.

Wat kan je leren van een uitwisseling?

Ook via je gastgezin leer je natuurlijk veel nieuwe mensen kennen. Als je gastzusjes of gastbroertjes hebt van jouw leeftijd, kan je via hen veel nieuwe mensen leren kennen. Ook met nichtjes en neefjes van jouw leeftijd kun je bevriend raken en zij kunnen je dan voorstellen aan hun vriendenkringen.

Wat is een Erasmus uitwisseling?

Het Erasmus uitwisselingsprogramma geeft elke geïnteresseerde student de mogelijkheid om een deel van zijn opleiding in het buitenland te volgen gedurende een periode van 3 tot 12 maanden. De opleiding kan gevolgd worden aan een van de partner universities van de onderwijsinstelling waar de student is ingeschreven.

Hoeveel kost een uitwisseling?

Zo kost een uitwisseling van een halfjaar naar een Amerikaanse universiteit zoals het populaire Berkeley al gauw 10.000 euro. Eenzelfde periode aan de Chinese universiteit van Hong Kong kost rond de 4.000 euro.

Kan ik op Erasmus?

Om met Erasmus+ in het buitenland te kunnen studeren, moet je ingeschreven zijn bij een instelling voor hoger onderwijs en een studie volgen die leidt tot een erkend diploma of een erkende kwalificatie op tertiair niveau. Studenten in de eerste cyclus moeten ten minste in het tweede jaar van hun studie zitten.

Kan je 2 keer op Erasmus gaan?

Kan ik een tweede keer op Erasmus gaan? In theorie mag je een tweede Erasmusdeelname doen op voorwaarde dat je faculteit dit toestaat. Het Erasmus+ programma laat toe dat je per studiecyclus (bachelor, master, doctoraat) tot 12 maanden naar het buitenland mag mét beurs.

Wat is een uitwisselingsstudent?

Het voornaamste doel van een uitwisselingsstudent is een nieuwe taal leren. Tegelijkertijd leer je ook een andere cultuur kennen, van binnen en buiten, door interculturele uitwisselingen. Een uitwisseling voortgezet onderwijs in het buitenland is een belevenis op zich.

Waarom is uitwisseling goed voor je?

Jongeren die op uitwisseling gaan, stellen zich meer open voor andere mensen, hebben minder moeilijkheden om te communiceren en proberen zich niet te laten leiden door vooroordelen. Dit zijn competenties die uitstekend van pas komen in het leven!

Hoe kan je op uitwisseling gaan?

Op uitwisseling in het hoger onderwijs De bekendste mogelijkheid is allicht het Erasmus-programma waarbij u tijdens of aansluitend op uw basisopleiding een tijdje in het buitenland kunt studeren of er stage kunt lopen.

Hoe duur is een Exchange Year?

Wanneer je ervoor kiest om een jaar of een half jaar in Amerika op een highschool te verblijven, dan moet je denken aan een totale kostenpost van ongeveer €8000. Deze kosten zijn hetzelfde voor een half jaar als voor een jaar en is inclusief vliegtickets en verblijf in een Amerikaans gastgezin met eten en drinken.

Hoe duur is een jaar High School?

De kosten zijn erg afhankelijk van je bestemming en duur van je High School programma. Voor een volledig schooljaar in Amerika moet je rekenen op een bedrag van circa € 10.000,-. Hierbij komen wel nog wat kosten bij voor onder andere je visum, inentingen, zakgeld en dergelijke. En natuurlijk kost de reis ook geld.