Inhoudsopgave
Hoe werkt Tolerantiekrediet?
Je tolerantiekrediet zegt voor hoeveel studiepunten je toleranties kan inzetten en bedraagt 10% van het aantal studiepunten dat je effectief moet afleggen binnen de opleiding. Vrijstellingen tellen dus niet mee in de berekening van die 10%.
Kan je een 7 tolereren?
Je een cijfer lager dan 8 op 20 hebt behaald; Geen tolerantiemogelijkheid bestaat. Je geen tolerantie kan verkrijgen omdat je niet voldoet aan de voorwaarden (studie-efficiëntie en tolerantiekrediet) Je geen tolerantie hebt ingezet.
Hoe toleranties inzetten?
Het aantal tolerantiepunten dat je moet inzetten hangt af van het aantal studiepunten van het OPO dat je wil tolereren. Voorbeeld: je OPO telt 3 studiepunten: je moet 3 punten tolerantie van je tolerantiekrediet inzetten om het OPO niet meer opnieuw te moeten afleggen.
Hoe krijg je meer studiepunten?
Je behaalde je masterdiploma en na aftrek van 140 studiepunten is je leerkrediet lager dan 60. De automatische opbouw start in het academiejaar dat volgt op het academiejaar waarin je je masterdiploma behaalde. Per academiejaar krijg je dan 10 extra studiepunten, tot je opnieuw 60 punten leerkrediet hebt.
Hoe werkt deliberatie?
We spreken over deliberatie als men niet voor alle vakken 10/20 behaalde, maar toch geslaagd wordt verklaard voor het deliberatiepakket of voor de opleiding.
Welk resultaat telt bij herexamen?
Hoogste cijfer telt Dit betekent dat als je een lager cijfer haalt voor de herkansing dan voor het eerste examen, het cijfer van het eerste examen blijft staan. Om deze reden raden we aan om altijd gebruik te maken van de herexamens, want hierdoor heb je een nieuwe kans om een hoger cijfer te halen voor een vak.
Kan je een 8 tolereren?
Om toleranties te kunnen inzetten moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet: een 8 of een 9 behaald hebben op de OPO’s waarvoor je tolerantie wil inzetten. ten minste 50% studie-efficiëntie hebben.
Hoeveel keer kan je tolereren?
De tolerantie kan maximaal 1% bedragen, wat betekent dat in een deliberatiepakket van 60 studiepunten maximaal 12 punten kunnen worden getolereerd: bv. één tekort voor een vak met 12 studiepunten; één 9/20. bv.
Hoeveel vakken kan je tolereren?
Hoe kan ik een vak tolereren?
In het eerste deliberatiepakket van je bacheloropleiding kan je maximaal 20% van het feitelijk aantal opgenomen studiepunten tolereren. In het tweede deliberatiepakket van je bacheloropleiding is dat 10%. Let op: in het eerste deliberatiepakket is tolereren enkel mogelijk bij een studierendement van minstens 60%.