Hoe werkt termijnbedrag?

Hoe werkt termijnbedrag?

Met een termijnbedrag betaalt u iedere maand alvast een deel van uw jaarlijkse energierekening. Uw energieleverancier berekent pas aan het eind van het jaar hoeveel energie u hebt gebruikt. En hoeveel dat kost. Het termijnbedrag is dus een voorschot op uw jaarafrekening.

Welk termijnbedrag?

Elke maand betaal je een bedrag aan jouw energieleverancier. Officieel wordt dit bedrag het termijnbedrag genoemd; het is een maandelijks voorschot op de uiteindelijke jaarafrekening. Voorheen werd dit ook wel voorschotnota genoemd. De kosten voor het verbruik van energie zijn per huishouden gemiddeld €2.000 per jaar.

Wat is termijnbedrag Essent?

Termijnbedrag in het kort Je betaalt elke maand de kosten voor dat gemiddelde verbruik. Na een jaar verrekenen we je werkelijke verbruik met je kosten: je krijgt geld terug of je betaalt wat bij. Tussendoor geeft de TermijnCheck (in Mijn Essent of de app) advies over welk termijnbedrag past bij je verbruik.

Hoe betaal ik mijn gasrekening?

De energierekening krijgt u 1 keer per jaar. Maar uw energieleverancier moet u de mogelijkheid geven om in maandelijkse termijnen te betalen. Hiervoor krijgt u voorschotnota’s. De voorschotten die u heeft betaald, trekt het energiebedrijf af van het bedrag van uw jaarafrekening.

Hoe wordt termijnbedrag bepaald?

Termijnbedrag berekenen De hoogte van het termijnbedrag wordt bepaald door je energieleverancier aan de hand van je historisch verbruik. Door een gemiddelde te nemen van het verbruik van de afgelopen jaren, kunnen energieleveranciers een goede schatting maken van het verwachte verbruik.

Hoe hoog wordt mijn energierekening Eneco?

In Mijn Eneco zie je je verbruik van de afgelopen maanden. Daar kun je ook gemakkelijk en snel je termijnbedrag aanpassen. Heb je een slimme meter, dan kun je ook met de Tussenstand check in de app bekijken of het termijnbedrag nog past. Zo zie je of het handig is om je termijnbedrag aan te passen.

Wat doet Essent voor bestaande klanten?

We zijn blij met onze klanten. Daarom geven we vaste klanten driedubbel voordeel. Met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel krijg je korting op je stroomtarief, schaf je voordelig energiebesparende producten aan en krijg je regelmatig mooie extra’s.