Hoe werkt Infraroodpaneel?
Infrarood panelen werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt (convectieverwarming). IR-panelen zet je neer of hang je aan de muur of het plafond. Ze geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer (bijvoorbeeld je werktafel of de zithoek).
Hoe snel verwarmt infrarood?
De opwarmtijd verschilt per type paneel: De aluminium of stalen infraroodpanelen hebben circa 10 minuten nodig om de werktemperatuur van 80 tot 90 graden Celsius te bereiken. De glazen/spiegel infraroodpanelen hebben circa 15 minuten nodig om de werktemperatuur van 80 tot 90 graden Celsius te bereiken.
Hoe zuinig is infrarood verwarming?
Een paneel van 60×60 cm, met een wattage van 550 Watt gebruikt per uur 0.55 Kilowatt per uur. Bij een energieprijs van €0.21 per Kilowattuur komt het verbruik van dit infrarood paneel neer op: €0.12 per uur. Het verbruik van dit type paneel kun je vergelijken met het energieverbruik van een gemiddeld koffiezetapparaat.
Hoe werkt een warmte paneel?
Dit wordt opgewekt met behulp van elektriciteit. In tegenstelling tot traditionele verwarming als een radiator, heeft een infrarood warmte paneel geen lucht nodig om een ruimte te verwarmen. De warmte die het paneel uitstraalt dringt praktisch zonder verlies door de lucht en verwarmt de objecten die hij raakt.
Is infrarood zuinig?
Voorop staat dat infrarood verwarming zuinig in verbruik is. Hoe beter de kwaliteit van het warmte paneel is hoe energiezuiniger. Hierbij geldt hoe hoger de stralingsfactor van een infrarood warmtepaneel hoe lager de temperatuur hoeft te zijn om een lekker warmtecomfort te ervaren.
Wat is een Infraroodkachel?
Infraroodverwarming is stralingsverwarming. De omgeving wordt aangestraald door onschadelijke infrarode warmtestralen. Infraroodverwarming is direct te voelen, net als de stralingswarmte van de zon. Stralingswarmte wordt opgeslagen door meubels, wanden en vloeren, die deze warmte op hun beurt afgeven aan de lucht.