Hoe werkt een HPLC pomp?

Hoe werkt een HPLC pomp?

Het HPLC-systeem De injector zorgt met zijn twee standen (inject en load stand) voor de injectie van het sample in de kolom. Vervolgens zorgt de pomp ervoor dat de mobiele fase onder druk door de kolom wordt geperst. In de kolom zit de stationaire fase, deze kan polair (normal phase) of apolair zijn (reversed phase).

Hoe werkt de HPLC?

HPLC maakt gebruik van een vloeibare mobiele fase om de monstercomponenten te scheiden. De componenten worden opgelost in een oplosmiddel en met hoge druk door de kolom geperst. De componenten reageren vervolgens met de stationaire fase en verlaten de kolom op verschillende momenten, net als bij gaschromatografie.

Lees ook:   Waarom zijn er zoveel vogels?

Wat is silica kolom?

Een C18-kolom is een silicakolom gebruikt in High-performance liquid chromatography (HPLC) en Solid-phase extraction (SPE). De silica-oppervlakken in een C18-kolom zijn gemodificeerd met octadecyl-groepen (C18). Hierdoor is de C18-kolom zeer apolair.

Hoe werkt Affiniteitschromatografie?

Affiniteitschromatografie wordt gebruikt voor het isoleren van een enkele verbinding uit een complex mengsel. Complexe mengsels zijn bijvoorbeeld bloed, urine en andere lichaamsvloeistoffen. De techniek is gebaseerd op specifieke covalente binding van een component aan de stationaire fase.

Wat is HPLC analyse?

High-performance liquid chromatography (HPLC; soms ook high-pressure liquid chromatography genoemd) is een scheidingsmethode; het is vloeistofchromatografie waarbij de eluens onder hoge druk door een sterk gepakte kolom wordt gepompt.

Wat is dragermateriaal?

Wat is dragermateriaal? Het dragermateriaal is een vaste stof met een groot oppervlak waaraan de stationaire fase gehecht zit. Waarom kan je een betere scheiding bereiken met dunnelaagchromatografie dan met papierchromatografie? De deeltjesgrootte van het dragermateriaal kan aangepast worden.

Lees ook:   Wat voor hond is Tommie?

Hoe bereken je de retentietijd?

De formule die hiervoor gebruikt kan worden is: VR = f · tR Voor de onvertraagde component geldt analoog: V0 = f · t0 Het retentievolume is dus altijd om te rekenen naar de retentietijd en omgekeerd. Elke component zal minimaal de tijd nodig hebben om de kolom te doorlopen.

Wat is de meest gebruikte detector bij HPLC?

Thermal conductivity detector (TCD)

Wat meet je met HPLC?

Er zijn verschillenden detectoren voor HPLC. Enkele veelgebruikte zijn de volgende: Spectrofotometrie: Meet de absorptie van licht bij een specifieke golflengte. Fluorescentiedetector: meet fluorescentie (emissie van licht door aangeslagen moleculen)

Waar wordt chromatografie voor gebruikt?

Chromatografie is een scheidingsmethode die kan worden gebruikt voor het scheiden van stoffen. De stationaire fase is de vaste stof of vloeistof die aan het dragermateriaal zit. De mobiele fase is het gas of de vloeistof die langs de stationaire fase beweegt.

Wat is het verschil tussen Silicea en silicium?

Silica is het oxide (chemische verbinding van metaal en zuurstof) van silicium (kiezelzuur). Kiezelzuur is essentieel voor de ontwikkeling en groei van de hogere dieren en mogelijk van de mens, omdat het een onderdeel is van bot, kraakbeen en bindweefsel. Puur silicium veroorzaakt specifieke ontstekingsreacties.

Lees ook:   Waar staat FW voor natuurkunde?

Waar is silica goed voor?

Silica is een mineraal voor soepel en sterk haar. Je lichaam heeft silica nodig om belangrijke voedingsstoffen te kunnen vervoeren naar de hoofdhuid. Silica is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het skelet maar ook om zeer droog haar te voorkomen.