Hoe werkt een geneeskundestudie?

Hoe werkt een geneeskundestudie?

De studie geneeskunde duurt zes jaar en heeft net als andere studies een bachelor-master structuur. De bacheloropleiding duurt drie jaar, net als de volgende masteropleiding. In de bacheloropleiding staat met name de basistheorie centraal. Je leert hoe het lichaam functioneert en welke ziektes er zijn.

Hoe lang duurt een opleiding tot kinderarts?

De opleiding tot kinderarts duurt vijf jaar.

Kan geneeskunde deeltijd?

Met zij-instroom wordt een traject bedoeld, waarin men in relatief korte tijd de studie geneeskunde kan volgen. De totale duur is dan 4 of 5 jaar afhnkelijk van het zij-instroo moment. Men volgt een soort schakeljaar waarna men doorstroomt in de reguliere geneeskunde master.

Is het moeilijk om geneeskunde te studeren?

Er zijn wel mensen die het moeilijk vinden maar dat is omdat je vaak heel veel moet lezen en dat dan ook nog allemaal uit je hoofd moet leren. Maar als je daar goed in bent, en je kunt ook nog een beetje logisch na denken valt het allemaal wel mee.

Wat verdient een basis arts?

Als beginnend basisarts ontvang je een bruto maandsalaris van ongeveer € 3.670,-. Dit kan oplopen tot ruim € 6.635,-. Het bruto salaris is afhankelijk van je functie, je eventuele vervolgopleiding en de cao of rechtspositieregeling die van toepassing zijn.

Wat moet je studeren om kinderarts te worden?

Om kinderarts te worden moet je een VWO diploma hebben met het profiel N&G of N. Elk ander profiel en elk lager niveau is niet voldoende. Dan studeer je eerst voor basisarts en dan specialiseer je je tot kinderarts.

Wat is het salaris van een kinderarts?

Wat verdient een kinderarts? Als beginnend afgestudeerd kinderarts in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je minimaal 5.000 euro bruto per maand. Op jaarbasis betekent dit minimaal 60.000. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n 130.000 euro per jaar.

Hoe groot is de kans dat je wordt toegelaten bij geneeskunde?

In totaal zijn er 2785 opleidingsplaatsen. Er waren volgens Medisch Contact 9181 aanmeldingen via Studielink binnengekomen. 7952 deelnemers deden uiteindelijk mee aan de decentrale selectie. In Rotterdam heb je de meeste kans om aangenomen te worden (48%), in Maastricht de minste (21%).