Hoe weet ik mijn kredietwaardigheid checken?

Hoe weet ik mijn kredietwaardigheid checken?

Als particulier kunt u inzicht krijgen in hoe kredietwaardig u bent via het BKR, oftewel het Bureau Kredietregistratie. Het BKR houdt aan u verstrekte leningen en andere kredieten bij. Daarnaast wordt ook de afhandeling van deze aangegane schulden geregistreerd.

Hoe kun je kredietwaardigheid?

Indien u met een rechtspersoon zaken wenst te doen, dan is de belangrijkste bron de Kamer van Koophandel (KvK). Daar is veel informatie te vinden waarmee u de kredietwaardigheid kunt checken. Als rechtspersoon is het namelijk verplicht een aantal financiële gegevens te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Wat gebeurt er bij een credit Check?

Bij een credit check wordt er gekeken naar de kredietgeschiedenis van een bedrijf. U kunt een credit check laten uitvoeren wanneer u overweegt om met een (nieuwe) klant in zee te gaan.

Waar kan ik zien of ik schulden heb?

Weet u niet meer precies waar u schulden heeft? Bij het Bureau Krediet Registratie kunt u gratis een overzicht inzien met welke schulden er op uw naam staan. Daarnaast geeft de website schuldenwijzer.nl een overzicht van welke deurwaarders een vordering op u hebben.

Waar kan ik mijn Kredieten raadplegen?

De overheid heeft enkele jaren terug de Centrale voor Kredieten aan Particulieren opgericht. Op deze manier kan iedere consument te weten komen welke kredieten of leningen hij allemaal nog heeft lopen. Ook iedere kredietgever kan en moet dit register raadplegen bij een aanvraag voor een woonkrediet of lening.

Wat is een EDR toetsing?

Sturen op betaalgedrag EDR beschikt over een databank en deskresearchcapaciteit om de financiële draagkracht en betaalmoraliteit van consumenten vast te stellen. Hiermee krijgt u een gefundeerd beeld van het betaalgedrag van uw klant en kunt u kredietrisico’s beter inschatten.

Welke BKR registraties zijn er?

Verschillende soorten BKR-coderingen

  • Code A – Achterstandscodering:
  • Code H – Herstelcodering:
  • Code 1 – Betalingsregeling:
  • Code 2 – Opeisen van de gehele vordering:
  • Code 3 – Een 3-codering kan twee betekenissen hebben:
  • Code 4 – Onbereikbaarheid:
  • Code 5 – Preventieve betalingsregeling hypotheek:

Hoe zie ik of ik een negatieve BKR registratie heb?

U komt erachter of u een BKR-registratie heeft (of niet) door een BKR-overzicht op te vragen via www.bkr.nl Indien u de stappen doorloopt via de website krijgt u een BKR-overzicht toegezonden of kunt u het BKR-overzicht digitaal inzien.

Waar staan schulden geregistreerd?

Alle leningen die u afsluit worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Deze registratie zorgt er voor dat geldverstrekkers kunnen zien of u al een lening heeft of heeft gehad. Ook betalingsproblemen worden zo geregistreerd.

Hoe controleer ik of ik op de zwarte lijst sta?

Helaas komen vele mensen pas te weten dat ze op de zwarte lijst staan nadat hun aanvraag voor een lening werd geweigerd. Om te checken of jouw naam op de zwarte lijst staat vermeld, kan je surfen naar de website van de Nationale Bank. Daar zie je overzicht van alle gegevens die op jouw naam staan geregistreerd.