Hoe waardevol is een assessment?

Hoe waardevol is een assessment?

Niets is zo frustrerend en vermoeiend als een tegenvallende baan. Los daarvan kun je van een assessment veel leren over jezelf. Je leert bijvoorbeeld wat voor soort werkcultuur bij je past en welke competenties je hebt die je misschien nog niet kende. Het is dus altijd de moeite waard om een assessment te doen.

Wat is de waarde van een assessment?

Een assessment heeft een hoge voorspellende waarde van toekomstig (functie)gedrag. Mits het correct is ingericht, opgebouwd is uit kwalitatief goed bewezen tests én wordt uitgevoerd door daarvoor opgeleide professionals. Een assessment bestaat meestal uit meerdere onderdelen, afhankelijk van de vorm.

Wat is een goed assessment?

Een capaciteitentest geeft vooral een goed beeld van je intelligentie en is een goede methode om je intellectuele vaardigheden te meten. Daarnaast wordt er gekeken hoe je omgaat met complexe vraagstukken onder tijdsdruk. Wanneer je onderworpen wordt aan een capaciteitentest, kunnen de opdrachten variëren.

Wat verwachten van assessment?

Een assessment is een onderdeel van sommige sollicitatieprocedures. Het bestaat uit verschillende psychologische tests, waarbij je vragen beantwoordt, gesprekken voert en laat zien hoe je in bepaalde werksituaties reageert. Denk hierbij aan een persoonlijkheidstest.

Waarom is assessment belangrijk?

Assessments worden gebruikt om de werkprestaties van medewerkers te voorspellen. Dat is het zakelijke argument. Door de kans op mishires te beperken en het talent van medewerkers te ontdekken en optimaal te benutten, krijg je meer waar voor je geld.

Wat kun je verwachten bij een online assessment?

Met een (online) assessment test je bestaande medewerkers of kandidaten voor een functie op eigenschappen die bepalend zijn voor hun succes in de organisatie of voor hun ontwikkeling. Het kan bijvoorbeeld gaan om het testen van drijfveren, competenties, intelligentie, gedrag of persoonlijkheidskenmerken.

Waarom kiezen voor assessment?

De reden voor een assessment is vrij simpel. Organisaties zijn op zoek naar een nog eerlijkere en objectievere manier om te kijken of je de geschikte kandidaat bent voor hun organisatie.

Wat is een assessment?

as·sess·ment (het; o; meervoud: assessments) 1beoordeling van de geschiktheid van een sollicitant met behulp van psychologische tests, rollenspelen, gesprekken e.d.

Wat is een live assessment?

Van uw live-assessment wordt een video- opname gemaakt. Aan deze opname zijn voor u geen kosten verbonden. In de envelop met de informatie, die u op de locatie voorafgaand aan het live- assessment ontvangt, zit een formulier waarop u kunt aangeven of u wel of geen opname van het assessment wenst.