Hoe vraag ik iemand om mijn bruidsmeisje te zijn?

Hoe vraag ik iemand om mijn bruidsmeisje te zijn?

Ontwerp een mooi kaartje. Verras je bruidsmeisjes met een mooi kaartje waarmee jij ze vraagt of ze jouw bruidsmeisje willen zijn.

 • Zeg het met een kistje.
 • Verras ze met iets lekkers.
 • Maak een giftbox.
 • Een echt aanzoek.
 • Een ketting met initialen.
 • Boodschap op rolletjes.
 • Gelukskoekje met boodschap.
 • Hoe oud bruidsmeisje?

  Een bruidsmeisje of bruidsjonkertje is meestal in de leeftijd tussen 4 en 8, die een speciale band heeft met de bruid en bruidegom. Misschien is ze een nicht of neef, of een vriend van de familie. En strooien de bloemen in het gangpad. Ook houden ze de sleep vast, en eventueel het bruidsboeket.

  Hoe Bruidskindjes vragen?

  Vraag aan een paar kindjes om bij de ingang van de ceremonie-locatie aan alle gasten een ’tekstenboekje’ uit te delen. Dat maakt de taak van de eventuele ceremoniemeester een beetje lichter en het is fijn voor je gasten om een boekje te krijgen van zo’n klein prinsesje of prinsje.

  Wat zijn bruidskinderen?

  Een bruidsmeisje (vrouwelijk) of bruidsjonker (mannelijk) is iemand die op de trouwdag het bruidspaar terzijde staat. Meestal zijn het ongetrouwde familieleden van het bruidspaar. Ze moeten niet worden verward met de bruidskinderen, kleuters die met het bruidspaar meegaan maar geen bijzondere taak hebben.

  Hoeveel bruidskinderen?

  Er is geen regel over hoeveel bruidsmeisjes er op een bruiloft rond mogen lopen: of dit er nou twee, zes of acht zijn, de keuze is aan jou. Op de trouwfoto’s staat het trouwens wel het mooiste als je voor een even getal kiest, maar dit is zeker geen verplichting!

  Wie worden je bruidsmeisjes?

  Een bruidsmeisje is een (jonge) vrouw die de bruid tijdens de huwelijksdag assisteert.

  Hoe vriendin als getuige vragen?

  Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk gepersonaliseerd cadeau? Natuurlijk kun je er nog geen foto’s van je huwelijk op plaatsen, maar een leuke foto van jullie samen zou natuurlijk veel zeggen over jullie bijzondere band. Bekijk zeker eens onze leuke mokken of onderzetters, een blijvende herinnering!

  Wat koop je als getuige?

  Houden je vrienden wel van een glaasje wijn of whiskey om de dag mee af te sluiten? Dan kan je een fles van hun favoriete merk kopen én leegdrinken. Niet alleen leuk voor de tortelduifjes, maar dus ook voor jou. Zie dat er geen druppeltje meer overblijft in de fles, en dan kan je het geld oprollen en erin steken.