Hoe voelt een kwaadaardig knobbeltje lies?

Hoe voelt een kwaadaardig knobbeltje lies?

Het liesgezwel kan aanvoelen als een vaste of harde bult in je lies. Het gezwel kan ook zacht en week aanvoelen. Als het gezwel is veroorzaakt door een liesbreuk kan het gemakkelijk weggeduwd worden.

Waar zit de lies bij een vrouw?

De liesregio zit aan de voorkant en binnenkant van je bovenbeen, je schaamstreek en je onderbuik. In de onderbuik zitten je verschillende buikspieren en je lieskanaal. Aan de binnenzijde van je bovenbeen zitten de adductorenspieren die je been naar binnen bewegen.

Hoe lang duurt een lies ontsteking?

Deze blessure dient behandeld te worden met rust, evt. tapen en later revalidatie met gedoseerde sporthervatting en spierversterking van de been- en rompspieren. Het genezingsproces duurt gemiddeld 6 tot 12 weken voordat volledige sporthervatting op oorspronkelijk niveau weer mogelijk is.

Hoe lang duurt een peesontsteking in de lies?

Je kan dus in een stadium zijn van minder tot veel meer klachten. Als je een liesblessure hebt, is het verstandig om een sportarts te raadplegen, zeker als de klachten langer dan zes weken bestaan. Het is namelijk van belang dat gekeken wordt of er aanwijzingen zijn dat er iets anders de oorzaak van de pijnklachten is.

Lees ook:   Waarom opting-in?

Wat kan pijn in de lies betekenen?

Een blessure in de lies is een overbelasting die kan optreden bij het lopen. Hoewel liesklachten meestal veroorzaakt worden door een blessure van een van de spieren in de lies, is het mogelijk dat een liesbreuk of darmproblemen de mogelijke boosdoeners zijn. Ga daarom met liesklachten altijd eerst langs de huisarts.

Wat zijn de symptomen van liespijn?

Wat zijn de symptomen bij liespijn?

  • Pijn en/of irritatie in de lies of aan de binnenzijde van het bovenbeen.
  • Stijfheid in de lies of aan de binnenzijde van het bovenbeen.
  • Pijn bij het naar binnen bewegen van het been of buigen van de heup (tegen weerstand)
  • Pijn tijdens het rekken van de aangedane spier(en)