Hoe voelt een gaatje boren?

Hoe voelt een gaatje boren?

Doet een vulling krijgen pijn? Als je kiest voor een verdoving voel je niets voor de behandeling. Echter, bij een klein gaatje of als je niet bang bent voor de tandarts, kan je de behandeling ook zonder verdoving ondergaan. Het boren kan even gevoelig zijn, maar je zit na de behandeling niet met een verdoofde mond.

Kan een gaatje veel pijn doen?

Na het vullen van een gaatje in een kies of tand kan het nog een tijd gevoelig blijven. Door het boren worden namelijk de zenuwen geïrriteerd. Dit is ook de reden dat boren erg gevoelig kan zijn. Het kan een aantal dagen tot maanden duren voordat het weer volledig hersteld is.

Waarom boort een tandarts?

Om te voorkomen dat u een pijnlijk gebit krijgt en dat het tandbederf zich verder en verder ontwikkelt, gaat u naar de tandarts om het gaatje te laten vullen. Voor de tandarts uw gaatje vult, wordt er eerst een gaatje geboord.

Hoe zie ik dat ik een gaatje hebt?

Symptomen bij gaatjes

  1. Kiespijn. Vooral bij het consumeren van hete, koude of zoete dranken en etenswaren.
  2. Aanhoudende pijn in de kaak. Soms gaat dit gepaard met pijn in het oor of gezicht.
  3. Slechte adem en/of vieze smaak in de mond.
  4. Donkere verkleuringen, een groefje of witte vlekken op je tand kunnen duiden op cariës.

Hoe lang duurt gaatje boren?

Het duurt ongeveer 30 minuten om één gaatje te vullen. Dit is inclusief de uitleg van de tandarts vooraf. Wanneer er meerdere tanden of kiezen gevuld moeten worden binnen één sessie, duurt het ongeveer 20 minuten om een tand of kies te vullen.

Hoe weet je zeker dat je een gaatje hebt?

Aanhoudende pijn in de kaak. Soms gaat dit gepaard met pijn in het oor of gezicht. Slechte adem en/of vieze smaak in de mond. Donkere verkleuringen, een groefje of witte vlekken op je tand kunnen duiden op cariës.

Waarom gaatjes vullen?

WANNEER IS HET NODIG OM EEN TAND OF KIES TE VULLEN? Vullen is nodig als een tand of kies is aangetast door cariës (het bekende ‘gaatje’) of wanneer er een deel is afgebroken.