Hoe vind je trends?

Hoe vind je trends?

Trends spotten voordat je concurrent dat doet

  1. Manier 1: Snap hoe trends werken en ontmasker rages.
  2. Manier 2: Herken de maxitrend boven de microtrend.
  3. Manier 3: Check feiten en cijfers.
  4. Manier 4: Let vooral op kleine start-ups.
  5. Manier 5: Kijk, luister en leer.
  6. Manier 6: Volg het gesprek in je doelgroep.

Welke macro economische trend verwacht de AFM voor 2022?

Dit hoofdstuk beschrijft als eerste een aantal macro-ontwikkelingen op het gebied van economie, wonen, werken en pensioen (paragrafen 1.1 en 1.2). Vervolgens wordt ingezoomd op drie trends die de financiƫle sector in hoog tempo veranderen: digitalisering (1.3), internationalisering (1.4) en verduurzaming (1.5).

Hoe speel je in op trends?

Een andere goede manier is om je heen blijven kijken en veel artikelen te lezen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ook blogs uit andere landen bijhoudt. Vaak ontstaan trends en ontwikkelingen niet als eerste in Nederland, maar bijvoorbeeld in de Verenigde Staten of Japan. Luister vooral ook naar je klanten.

Wat gaan aandelen doen in 2022?

Aandelen kunnen volgens ons in 2022 gemiddeld zo’n 9 procent rendement opleveren en beursgenoteerd vastgoed een procent of 5. Voor obligaties verwachten we opnieuw een zwak jaar.

Wat zijn macro economische ontwikkelingen?

Binnen het CBS worden deze economische indicatoren geraamd op basis van micro-data, gegevens voor afzonderlijke bedrijven of individuen. Voorbeelden van macro-economische indicatoren zijn het bbp, de werkgelegenheid, de consumptie, de investeringen en de handel met het buitenland.

Is beleggen in ETF verstandig?

De voordelen van ETF beleggen Bij een ETF is het koersverloop veel rustiger. Een Index of grondstof kan ook niet failliet gaan en de kans dat een hele groep bedrijven vallende onder 1 ETF het loodje legt is ook klein. Uiteraard is er een klein risico dat als het heel slecht gaat de waarde van een ETF flink daalt.

Waar risico vinden ETF?

Het eerste waar je op kunt letten is de soort belegging die de ETF bevat. Dit bepaalt namelijk al voor een groot deel het risico. De meeste ETF’s bestaan uit aandelen of obligaties. Aandelen zijn over het algemeen het meest risicovol.